Actief in vier landen

De naam van het fusiebedrijf wordt kortweg Vastned, de Belg Sven Bosman wordt CEO. Dat meldt het beursgenoteerde platform donderdagochtend in een persbericht. Als één bedrijf wil Vastned voor beursanalisten een interessanter profiel worden. De nieuwe structuur rekent ook op een jaarlijkse kostensynergie van 2 tot 2,5 miljoen euro.

Heel verrassend is de beslissing niet: al sinds 2018 overweegt de vastgoedeigenaar om de Belgische tak van de beurs te halen. Vastned Retail heeft 66% van de aandelen van Vastned Belgium in handen, maar kon het bedrijf niet volledig overnemen. Nu gebeurt de facto het omgekeerde: het financieel gezondere Vastned Belgium neemt zijn Nederlandse moederbedrijf Vastned Retail over.

Vastned verhuurt 262 winkelpanden in topwinkelsteden in België, Frankrijk, Nederland en Spanje, goed voor in totaal 72,1 miljoen euro aan bruto huuropbrengsten in 2023.

We hebben uw goedkeuring nodig Wij houden van cookies. Deze cookies zijn nodig om uw ervaring nog persoonlijker te maken. Ze slaan geen persoonsgegevens op. Vindt u dit Ok?