Met 14 zaken verspreid over België en Zuid-Holland is 8tea5 uitgegroeid tot een bekende naam in de wereld van bubbelthee. "Na een aantal jaren zijn we goed bekend geworden in de Sint-Niklaasstraat in Gent," zegt Ling-Ming Fan, zaakvoerder van 8tea5, "maar het idee om een filiaal te openen in de buurt van de Langemunt bleef altijd in ons achterhoofd spelen. En vandaag is het ook gelukt om dat te realiseren."

"Vanuit onze jeugd waren we al vroeg bekend met bubble tea als drankje," vertelt Ling-Ming. "Tijdens bezoeken aan Azië zagen we hoe populair bubbelthee daar was. En hoewel het destijds, zo'n 12 jaar geleden, nog niet bekend was in Europa besloten we het hier te introduceren in België en Nederland, en dat bleek goed aan te slaan, vooral bij jongeren."

In de toekomst wil 8tea5 ook meer innovatieve technieken toepassen in hun winkel. "De vestiging in de Langemunt fungeert als ‘pilot store’ voor het testen van nieuwe software vooraleer we die uitrollen naar de andere zaken,” legt hij uit. “Daarnaast werken we aan een eigen app waarmee klanten in de toekomst kunnen bestellen en punten sparen. Hoewel we momenteel nog klassieke spaarkaarten gebruiken, streven we ernaar om zoveel mogelijk via de app te laten verlopen. Dat maakt het niet alleen gemakkelijker voor onze klanten, maar zorgt er ook voor dat ze niet in de rij hoeven te staan en hun drankje op een gekozen tijdstip kunnen ophalen.”

Wie zelf de bubbelthee wil proeven in de nieuwe Gentse hotspot, kan terecht in Langemunt 35.

We hebben uw goedkeuring nodig Wij houden van cookies. Deze cookies zijn nodig om uw ervaring nog persoonlijker te maken. Ze slaan geen persoonsgegevens op. Vindt u dit Ok?