Wouter Kolk stapt op bij Ahold Delhaize, het bedrijf waar hij meer dan 30 jaar zal gewerkt hebben. “Ik ben op een punt in mijn carrière gekomen waarop ik het gevoel heb dat ik mijn leiderschap, passie en ervaring ook bij een ander bedrijf tot leven kan brengen. Nu ik onlangs ben voorgedragen om toe te treden tot de Raad van Commissarissen van AkzoNobel (Nederlands bedrijf in verven en coatings, nvdr), kijk ik ernaar uit om mijn horizon in de uitvoerende en niet-uitvoerende sfeer verder te verbreden", zegt hij in een officiële persmededeling.

Kolk startte in 1991 als management trainee bij de supermarktgroep Ahold en bekleedde daarna verschillende internationale commerciële en managementfuncties. Hij was onder meer regionaal directeur Albert Heijn, general manager bij drankspecialist Gall & Gall en general manager bij beautymerk Etos. Hij werkte ook kort als CEO van WE Fashion – een stap buiten de supermarktgroep waar zijn carrière startte – om daarna CEO van Albert Heijn te worden. In oktober 2018 werd hij lid van de Raad van Bestuur van Ahold Delhaize en CEO van Ahold Delhaize Europe & Indonesia.

We hebben uw goedkeuring nodig Wij houden van cookies. Deze cookies zijn nodig om uw ervaring nog persoonlijker te maken. Ze slaan geen persoonsgegevens op. Vindt u dit Ok?