Uitbreiding naar Spanje

Optiekgroep Nexeye is momenteel actief in vijf landen (naast Belgiƫ en Nederland ook nog Duitsland, Oostenrijk en Zweden), maar wil de overname gebruiken om ook naar Spanje en Portugal uit te breiden. Ook op de bestaande markten, met name Duitsland en Zweden, ziet de groep nog ruimte om verder uit te breiden, zo bericht het FD.

KKR is bij ons bekend als mede-eigenaar van Maxeda (Brico) en door de overname van fietsenreus Accell (Batavus, Sparta) in 2022 en van Unilevers botertak Upfield (Becel, Bertolli, Planta en Blue Band) in 2018. Het fonds kreeg binnen de retailwereld ook al bekendheid door de pogingen om de Britse keten Asda en het Franse Casino over te nemen.

Toch gelukt

Begin maart doken geruchten op dat 3i Nexeye te koop had aangeboden, maar dat de interesse beperkt zou zijn. De Britten schatten de waarde van Nexeye, met naast Hans Anders ook Eyes + More en de Zweedse keten Direkt Optik, toen op een half miljard euro.

Nexeye ontstond in 2022, toen 3i de toenmalige Hans Anders-groep een nieuwe naam gaf na een aantal overnames.

We hebben uw goedkeuring nodig Wij houden van cookies. Deze cookies zijn nodig om uw ervaring nog persoonlijker te maken. Ze slaan geen persoonsgegevens op. Vindt u dit Ok?