15.000 ritten per jaar minder

Supermarktgroep Jumbo centraliseert straks “langer houdbare” versproducten in een nieuw distributiecentrum. De komende maanden worden steeds meer producten toegevoegd, zodat tegen het vierde kwartaal alle versproducten met een houdbaarheid van minimaal acht dagen vanuit het magazijn worden geleverd. Het gaat dan om producten zoals zuivel, kaas en boter, vleeswaren en broodsalades. Ook de drie e-fulfilmentcenters worden vanaf deze zomer vanuit Nieuwegein beleverd.

Jumbo wil zo niet alleen 15.000 ritten per jaar besparen, het zou ook het grootste gemechaniseerde foodretail-distributiecentrum van Europa vormen. Althans, samengeteld met zijn buur: het is namelijk 42.000 m² groot en ligt naast het centrale distributiecentrum van 43.000 m² voor lang houdbare producten. Dankzij de orderpickingmachine wordt zo’n 50% van alle versartikelen gemechaniseerd op de rolcontainer geplaatst. Grotere producten of grotere volumes moeten wel nog handmatig worden verwerkt, net als producten uit kratten halen.

“Het maakt ons flexibeler in het toevoegen van assortiment en maakt ons minder afhankelijk van de krapte op de arbeidsmarkt,” zegt directeur Supply Chain Karel de Jong, die ook de duurzaamheid benadrukt. Het gebouw hoopt BREAAM-certificering te krijgen en telt 8.000 zonnepanelen, al is dat nog niet voldoende om zelfvoorzienend te zijn in energieverbruik. Jumbo heeft in totaal zes distributiecentra in Nederland en drie e-fulfilmentcenters.

We hebben uw goedkeuring nodig Wij houden van cookies. Deze cookies zijn nodig om uw ervaring nog persoonlijker te maken. Ze slaan geen persoonsgegevens op. Vindt u dit Ok?