Drie winkels minder

Colruyt heeft de finale goedkeuring gekregen voor de overname van 28 Match- en 26 Smatch-winkels. Drie Smatch-verkooppunten blijven buiten de overnamedeal: Galmaarden, Munkzwalm en Nieuwpoort. Op die locaties zou Colruyt Group door de overnames aanzienlijk hogere marktaandelen verwerven, meent de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA).

Intussen is de retailer al begonnen met de integratie van 25 Match- en 24 Smatch-winkels: die worden voor het overgrote deel eerst omgebouwd naar de tijdelijke formule Comarkt of Comarché, in afwachting van de definitieve overstap naar één van de winkelformules van de groep. In die supermarkten verschijnen de huismerken van Colruyt Group in de rekken en dalen de prijzen met gemiddeld 10%, terwijl er verder voor klanten en medewerkers zo weinig mogelijk verandert.

Voor een aantal winkels is er al een beslissing genomen: zo zal de voormalige Match in Leuven worden omgebouwd naar Cru en worden de supermarkten in Zottegem, Gembloux en Sint-Gillis een Bio-Planet. In maart gingen drie franchisewinkels van Smatch al opnieuw open als Spar buurtsupermarkt: het gaat om de verkooppunten in Bertogne, Ruddervoorde en Vaux-sur-Sûre.

We hebben uw goedkeuring nodig Wij houden van cookies. Deze cookies zijn nodig om uw ervaring nog persoonlijker te maken. Ze slaan geen persoonsgegevens op. Vindt u dit Ok?