EXKi werd opgericht in 1999 met als doel om gezonde, duurzame en lekkere kwaliteitsvoeding aan te bieden, op het ritme van de stad en de reiziger. Op vandaag telt de restaurantketen 77 vestigingen in 6 Europese landen, waarvan het merendeel in België (38 restaurants) en Frankrijk (32 restaurants), deels in eigen beheer, deels onder franchise.

“We hebben de moeilijke covid periode nu achter ons. Vandaag is EXKi klaar om door te gaan met de verovering van gehaaste en bewuste stadsbewoners en reizigers in Europa. Met zijn ruime internationale bagage is Stan Monheim de geknipte persoon om ons avontuur voort te zetten en ons concept verder uit te rollen,” zegt Frédéric Rouvez. “Hij is reeds jaren vertrouwd met ons concept, en is een ondernemer en strateeg met een grote aandacht voor het menselijke aspect én een sterke communicatie. Ik ben er dan ook van overtuigd dat hij dit momentum zal grijpen om het volgende hoofdstuk te schrijven aan ons mooie verhaal,” aldus nog Frédéric Rouvez, die zelf aan boord blijft als medeaandeelhouder en lid van de Raad van Bestuur van EXKi.

Stan Monheim: “De overstap naar EXKi betekent een aanzienlijke verandering van schaal, maar ik had geen beter merk kunnen kiezen. Ik geloof in het ijzersterke concept van EXKi, het was zijn tijd ver vooruit bij de lancering, en is 25 jaar later nog steeds visionair en bijzonder relevant. Gezond, Duurzaam en Lekker eten, aangepast aan het ritme van de stad en de reiziger én met een Menselijke aanpak. Dat is waar EXKi vandaag nog steeds voor staat en waar we verder op willen inzetten voor de toekomst.”

“De Europese markt heeft nood aan spelers zoals EXKi, sterk in hun overtuiging en compromisloos op het vlak van kwaliteit, daar ligt nu onze uitdaging. Met dit ijzersterke concept, de geëngageerde aandeelhouders van EXKi en het zeer getalenteerde team rond mij, ben ik ervan overtuigd dat we klaar zijn om de volgende stap in het EXKi-verhaal met succes te zetten,” aldus nog Stan Monheim.

Stan Monheim brengt 25 jaar ervaring in de Food & Beverage sector met zich mee. Hij startte in 2001 bij het toenmalige Carestel. Sinds 2006 was hij aan de slag voor Autogrill (nu Avolta) waar hij de laatste 7 jaar als General Manager Operations verantwoordelijk was voor de Europese activiteiten.

Over EXKi

Opgericht in 1999, biedt EXKi een snelle kwaliteitsvoeding gebaseerd op natuurlijke producten. De Belgische groep werd in 2022 omgevormd tot een bedrijf met een missie en telt nu 77 restaurants, waarvan 32 in Frankrijk. De keten biedt een omnichannel aanpak en een toegewijde keuken, in harmonie met zijn tijd en de nieuwe behoeften van zijn consumenten. Zijn duurzame, plantaardige keuken biedt een ruime keuze aan veganistische, vegetarische, lactosevrije en glutenvrije gerechten, met biologische en lokale producten. Duurzame ontwikkeling maakt ook deel uit van het DNA van EXKi, met veel fairtrade producten, eco-ontworpen verkooppunten en een vermindering van 83% in het gebruik van plastic in de restaurants, ten gunste van gerecycleerde en/of recycleerbare materialen.

https://www.exki.com

We hebben uw goedkeuring nodig Wij houden van cookies. Deze cookies zijn nodig om uw ervaring nog persoonlijker te maken. Ze slaan geen persoonsgegevens op. Vindt u dit Ok?