Met een diverse carrière en een stevige achtergrond in de commerciële sector nam Joseph de gedurfde stap om zijn stabiele baan vaarwel te zeggen en voor zichzelf te beginnen. Na zorgvuldige overweging en verkenning van verschillende franchiseconcepten kwam Joseph in aanraking met ixina via Franchise.be. De aantrekkingskracht van ixina, als marktleider in interieurdesign, was duidelijk vanwege Joseph's langdurige interesse in deze branche.

Na interne besprekingen, de transparantie van ixina en de steun van zijn accountant was Joseph snel overtuigd. Hij zag in ixina de perfecte combinatie van zijn persoonlijke interesses en een succesvolle franchiseformule.

Onwankelbare ondersteuning: de solide structuur van ixina voor franchisenemers

"Vanaf het begin heb ik het gevoel gehad dat ik bij ixina in goede handen was", vertelt Joseph. "Het merk biedt een solide structuur en ondersteuning die mij helpt om mijn project tot een succes te maken.

"Er zijn interne diensten bij ixina die ervoor zorgen dat franchisenemers alle informatie ontvangen die ze nodig hebben. Ze helpen hen ook bij het opstarten van hun project. Er is een projectleider, een ontwerpbureau dat zich bezighoudt met de inrichting van de winkels, en een netwerkverantwoordelijke die alles opvolgt en de schakel is tussen het merk en de franchisenemer.

LEESTIP >>> ixina opent nieuwe franchise winkel in Sint-Job-in-'t-Goor

"Ten slotte zijn er tal van mensen die echt belast zijn met het begeleiden en ondersteunen van alles wat te maken heeft met de opening van de winkel. Dit omvat onder andere het stijlbureau, dat keukens voor de showroom voorstelt, de decoratie, enzovoort. Het is dus zeer geruststellend om te weten waar je naartoe gaat, met winkels die doordacht, goed ingericht en aangenaam zijn."

Volledige opleiding: veelzijdig leren bij ixina

"ixina biedt een complete opleiding aan die franchisenemers alles leert wat ze nodig hebben om succesvol te zijn", vervolgt Joseph. "Ik heb eerst een initiële opleiding gevolgd, waarin ik leerde keukens te tekenen en technische aspecten te ontwikkelen. Tegenwoordig teken ik zelf minder frequent, maar ik vind het belangrijk te weten wat mijn verkopers doen en hun fouten, indien nodig, te kunnen corrigeren. Het is ook handig om met mijn plaatsers te kunnen praten, omdat ik weet hoe een keuken geïnstalleerd moet worden.

"Het tweede deel van mijn opleiding was meer commercieel. Er is een specifiek verkoopproces voor het merk. Je kunt er je eigen touch aan geven, maar het is belangrijk de hoofdlijnen te beheersen als je efficiënt wilt functioneren in een competitieve markt."

Evolutie en voortdurende ondersteuning: de groeidynamiek van ixina

"ixina is een levend merk dat zich voortdurend aanpast aan nieuwe trends", zegt Joseph. "Het merk is altijd op zoek naar nieuwe manieren om te innoveren en te verbeteren. Dit biedt mij als franchisenemer de kans om mee te groeien met het merk en mijn bedrijf te laten floreren.

"ixina past zich voortdurend aan nieuwe trends aan en betrekt franchisenemers bij beslissingen over nieuwe partnerships. Joseph waardeert de regelmatige bezoeken van regionale vertegenwoordigers en de open communicatielijnen met het hoofdkantoor. "ixina wil vooruit en zijn leidende positie behouden," benadrukt Joseph.

De perfecte balans tussen onafhankelijkheid en zekerheid

"Ik ben erg blij dat ik de keuze heb gemaakt om franchisenemer bij ixina te worden", besluit Joseph. "ixina is een bekend en matuur netwerk dat mij biedt wat ik nodig heb om succesvol te zijn: ondersteuning, opleiding en een sterk merk."

"Ik ben onafhankelijk, maar heb toch de zekerheid en de reputatie van een groep. Dit is de perfecte balans voor mij." Dit succesverhaal illustreert niet alleen de kracht van het ixina-franchisemodel, maar benadrukt ook de waarde van een ondersteunende structuur bij het realiseren van ondernemersdromen in de wereld van interieurdesign.
Nieuws
Intermarché Nijvel : het koninkrijk van huisbereid Lees meer
Ontdek het verhaal van Katrien Gits, franchisenemer Heytens in Aalst Lees meer
Lokaal en divers : zo zet Jumbo Niel in op beleving Lees meer
Johannes Hendriks: Van consultant tot succesvolle franchisenemer bij Ixina Lees meer

5 Goede redenen om lid te worden

Word Lid

Ruimste aanbod

Persoonlijke matching

Direct contact

Gratis advies

Franchise Academy

We hebben uw goedkeuring nodig Wij houden van cookies. Deze cookies zijn nodig om uw ervaring nog persoonlijker te maken. Ze slaan geen persoonsgegevens op. Vindt u dit Ok?