be 0016 23_fw23_online_600x400px2 52.jpg

De roeping van het ondernemerschap en de ontdekking van Franchise.be

“Toen ik iets meer dan een jaar geleden mijn masteropleiding afrondde, was ik op zoek naar een baan.” legt Murat uit. “Ik raakte al snel geïnteresseerd in het ondernemerschap en wilde deze omgeving analyseren. Zo kwam ik in contact met Franchise.be en ontdekte ik de vele voordelen. Dankzij Franchise.be raakte ik geïnteresseerd in verschillende merken in totaal verschillende sectoren, zoals catering en afhaalrestaurants.

Véronique, Matchmaker van Franchise.be, heeft me toen gecontacteerd en me uitgelegd dat Esprit in het kader van een overname op zoek was naar een franchisenemer voor zijn winkel in Stockel. De winkel ligt op een paar minuten van mijn huis, in een wijk die ik al 25 jaar ken. Ik was zeer vertrouwd met de winkel en het merk Esprit, met haar moderne collecties en winkels die een gezellige en familiale sfeer uitstralen, dus nam ik de tijd om het merk, de winkel en de opportuniteit te analyseren. Het is waar dat, hoewel ik de Esprit winkels kende en er maar een paar minuten vandaan woonde, ik er nooit aan gedacht zou hebben om voor dit franchiseconcept te gaan. Het was een kans om mezelf in de modewereld te lanceren.”

Een weloverwogen periode van reflectie

“Gelukkig had ik veel tijd om erover na te denken.” geeft Murat toe. “In die tijd kwamen we net uit de Covid-periode. We moesten onszelf de juiste vragen stellen: kopen mensen niet steeds meer via internet? Is dit het juiste moment om te lanceren? Dankzij mijn financiële opleiding kon ik de cijfers analyseren die ik van de vorige franchise partner kreeg. Ze hadden veel ervaring en gaven me alle informatie die ik nodig had om mijn beslissing te nemen. Met deze informatie wist ik dat dit project een succes zou worden, en dat is het nu!”

De voordelen van Esprit franchisenemer worden

“Het gaat erom dat je deel uitmaakt van een netwerk en de kans krijgt om andere Esprit-franchisenemers te ontmoeten voordat je je eigen winkel opent.” vervolgt Murat. “Er is een echt gevoel van wederzijdse steun, zowel tussen franchisenemers als van Esprit zelf. We vormen een hecht netwerk en kunnen op elkaar rekenen.

Bovendien profiteren we natuurlijk van het marketingteam van Esprit, dat alle promotieaanbiedingen verzorgt. Hierdoor kan ik me volledig aan de winkel wijden. Naar mijn mening is het grootste voordeel voor een franchisenemer van Esprit dat er geen royalty's of instapkosten zijn. Dat onderscheidt dit merk van de concurrentie en was een belangrijke factor in mijn beslissing. Esprit is ontstaan in de Verenigde Staten, bestaat al meer dan 50 jaar en biedt collecties voor dames, heren en kinderen. Het is een sterk merk en het bedrijf is er altijd in geslaagd om zichzelf opnieuw uit te vinden en door te groeien.”

Ik kreeg een goede ondersteuning van de franchisegever bij het overnemen van de winkel. Ook bezorgden zij me alle gegevens die nodig waren voor een diepgaande analyse. Zo kon ik met vertrouwen de stap zetten om franchisenemer te worden van Esprit.”
Nieuws
joyn retail lessen.png
2022 shopping review de 3 grootste retail lessen van het afgelopen jaar Lees meer
image 30 08 22 a 08 40.png
Een webshop aanmaken hoe en hoe snel kan dat Lees meer
Intermarché Nijvel : het koninkrijk van huisbereid Lees meer
Ontdek het verhaal van Katrien Gits, franchisenemer Heytens in Aalst Lees meer
Lokaal en divers : zo zet Jumbo Niel in op beleving Lees meer
Johannes Hendriks: Van consultant tot succesvolle franchisenemer bij Ixina Lees meer

5 Goede redenen om lid te worden

Word Lid

Ruimste aanbod

Persoonlijke matching

Direct contact

Gratis advies

Franchise Academy

We hebben uw goedkeuring nodig Wij houden van cookies. Deze cookies zijn nodig om uw ervaring nog persoonlijker te maken. Ze slaan geen persoonsgegevens op. Vindt u dit Ok?