Van supermarktdirecteur tot succesvolle Carrefour franchisenemer

Zes jaar lang deed Hervé ervaring op als supermarktdirecteur van drie filialen. Hoewel hij deze functie erg graag uitoefende, vond hij dat het tijd was om voor zichzelf te beginnen. Carrefour had enkele interessante franchiseprojecten, wat Hervé snel overtuigde om het avontuur als Carrefour-franchisenemer aan te gaan.

Voordelen van het Carrefour franchiseconcept

“Het grootste voordeel is natuurlijk dat heel veel werk eigenlijk al van tevoren wordt gedaan”, legt Hervé uit. “De assortimentskeuze en prijsafspraken met de leverancier zijn al gemaakt. Bovendien zorgt Carrefour al voor logistiek, informatica en marketing. Natuurlijk speelt naamsbekendheid ook een belangrijke rol als franchisenemer, want dat levert veel klanten op.” 

LEESTIP >>> Aantal buurtformulewinkels in ons land stijgt

Waardering voor franchisenemers

“Deze prijs is eigenlijk een erkenning voor al het werk dat we dag in, dag uit voor onze klanten doen. Het is leuk dat dit wordt beloond en erkend door een derde partij, niet alleen door onze klanten en onze eigen teams. We waarderen het dus echt,” zegt Hervé. “De prijs is voor de uitbating, de uitvoering en de samenwerking met de franchisegever, maar ook deels voor de modernisering van onze winkels. We hebben verschillende verkooppunten gemoderniseerd, maar zijn ook overgegaan op een nieuw kassasysteem, een evaluatieapplicatie om dichter bij de klant te staan en de integratie van fast commerce. Zo verbeteren we onze klantenservice en ons marktaandeel.”

Toekomstplannen met Carrefour

“In de toekomst zou ik het huidige winkelpark, de klantenservice en het productassortiment verder willen optimaliseren. Daarbij hoort ook het ontwikkelen van onze teams. Carrefour is een zeer betrouwbare, eerlijke en communicatieve franchisepartner die de nodige ondersteuning biedt waar dat nodig is. Daarom ben ik van plan om me, samen met Carrefour, de komende jaren op een rendabele en aangename manier verder te ontwikkelen door meerdere verkooppunten te exploiteren.” besluit Hervé.
Nieuws
sodalis logo.png
Verhoging maximale waarde maaltijdcheque vanaf 2026 Lees meer
STILAN Veilig Werkenvakantie 1 400X250
Veilig werken op vakantie Lees meer
Belchicken opent tweede restaurant in Brugge Lees meer
Bakery Canteen by Croustico : Nieuwe franchiseformule op Franchise.be Lees meer
Quick start-proces, een nieuw commercieel model van Valenta : snel starten, snel verdienen Lees meer
Heytens brengt haar franchisenetwerk samen tijdens de jaarlijkse conventie 2025 in Rijsel Lees meer

5 Goede redenen om lid te worden

Word Lid

Ruimste aanbod

Persoonlijke matching

Direct contact

Gratis advies

Franchise Academy

We hebben uw goedkeuring nodig Wij houden van cookies. Deze cookies zijn nodig om uw ervaring nog persoonlijker te maken. Ze slaan geen persoonsgegevens op. Vindt u dit Ok?