ixina - Juni 2022

Mestdagh gaat nu ook Carrefour Express en Bio winkels uitbaten

Carrefour België en Mestdagh vernieuwen hun masterfranchiseovereenkomst. De samenwerking wordt zelfs nog uitgebreid: voortaan zal de Waalse familiale groep ook kleinere winkelformules uitbaten, zoals Carrefour Express en Carrefour Bio.

Expansie gecoördineerd aanpakken

Sinds 2010 werken beide bedrijven samen: Carrefour heeft 25% van de aandelen in handen van Mestdagh, dat 85 Carrefour Market-supermarkten uitbaat, voornamelijk in Wallonië en Brussel. Nu versterken beide partners hun overeenkomst na een grondige analyse: ze zoeken nieuwe synergieën en willen verdere expansie meer gecoördineerd aanpakken.

Dat heeft onder andere tot gevolg dat Mestdagh in de toekomst niet alleen supermarkten zal kunnen uitbaten, maar ook andere winkelformules van Carrefour - zolang ze kleiner zijn dan 3000 m². Daardoor krijgt de master franchiser de mogelijkheid om vestigingen te openen van de formules Carrefour Express en Carrefour Bio. De hypermarkten blijven dus buiten het partnership. De nieuwe master franchise overeenkomst is van toepassing vanaf 1 januari 2021.

"Wij zijn zeer blij dat we onze uitbreidingsstrategie kunnen verderzetten in winkels met afmetingen die in ons DNA zitten", zegt Fabienne Bryskère, die sinds maart van dit jaar aan het roer staat van het familiebedrijf Mestdagh. "Hierbij moet onze focus op nabijheid en gezelligheid liggen in bijvoorbeeld stadskernen, waar we nog beter willen beantwoorden aan de verwachtingen van de consument."

Mestdagh heeft enkele moeilijke jaren achter de rug: in 2018 werkte de groep een herstructureringsplan uit om financieel gezonder te worden. 360 banen werden geschrapt, de werkorganisatie werd aangepast, de winkels gingen op zondag open en er kwam een investeringsplan om de winkels te vernieuwen. De maatregelen brachten aanvankelijk wat sociale onrust met zich mee, maar intussen lijkt het bedrijf weer klaar om te groeien.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis