Meeste winkelbeperkingen vallen woensdag weg

De nieuwe versoepelingen van de coronamaatregelen die woensdag 9 juni in gaan, heffen ook enkele beperkingen op voor de retail. Nachtwinkels mogen langer open en winkelen kan weer in gezelschap.

Langer winkelen

Het ministerieel besluit dat de versoepelingen van de coronamaatregelen verduidelijkt, verscheen vrijdagavond. Naast de heropening van de horeca, zijn er ook versoepelingen voor de retail. Winkelen per twee is opnieuw toegestaan, ook voor mensen niet tot dezelfde bubbel behoren. Winkelen in grotere groepen kan eveneens, maar dan enkel wanneer de leden wél tot hetzelfde huishouden behoren. De duurtijd van een winkelbezoek wordt niet langer beperkt tot een half uur. Net zoals de horecazaken, kunnen de nachtwinkels openblijven tot 23.30 uur.

Markt- en kermiskramers mogen opnieuw voeding of dranken aanbieden, als ze de regels voor de horeca naleven. Er is geen beperking meer van de duurtijd van een bezoek aan de markt. Het algemeen verbod op de verkoop van alcoholische dranken tussen 22 en 5 uur wordt opgeheven. Afhaalmaaltijden en dranken kunnen geleverd worden tot 23.30 uur.

 


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis