Maki Maki - Juli-September 2022

McDonald’s breidt vegetarisch aanbod uit

Om aan de stijgende vraag naar vegetarische alternatieven voor vlees tegemoet te komen, lanceert hamburgerketen McDonald’s voor een aantal bekende producten als McNuggets en Happy Meal een vegetarische variant.

Minder vlees

Dat het vleesverbruik in België daalt, blijkt uit diverse studies. Tegelijkertijd stijgt de vraag naar allerlei vleesvervangers en vegetarische producten. McDonald’s wil nu inspelen op die vraag en gaat zijn vegetarisch gamma gevoelig uitbreiden: er komt onder meer een vegetarische versie van de McNuggets en het Happy Meal, twee van de bekendste producten van de hamburgerketen. De vegetarische varianten worden gemaakt op basis van zuivel, zeewier en vezels. Ze worden zonder bewaarmiddelen, kleurstoffen of artificiële aroma’s bereid en gefrituurd in een aparte pan in pure plantaardige olie. Het nieuwe aanbod is vanaf vandaag in alle vestigen van de keten beschikbaar.

Twee jaar geleden introduceerde McDonald’s België al het ‘Make it Veggie’ concept, waarmee een vegetarische versie besteld kon worden van sommige producten “Met dit uitgebreide veggie gamma, kunnen we nu aan iedereen die een alternatief zoekt voor vlees of kip, een compleet vegetarisch aanbod voorstellen”, zegt woordvoerder Kristel Muls. “Dus zowel aan overtuigde vegetariërs, flexitariers,  als aan klanten die gewoon eens iets anders willen proberen.”


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis