Beter voor online

Na meer dan dertig jaar gaat Maestro met pensioen. De Belgische banken en andere kaartuitgevers vervangen de meer dan tien miljoen kaarten in omloop vanaf 1 juli door een Debit Mastercard. De nieuwe kaart zou veiliger zijn voor onlinebetalingen en wordt in het buitenland ook al meer gebruikt.

De nieuwe kaart is vooral met het oog op online ontwikkeld, legt Henri Dewaerheijd van Mastercard Benelux uit: “Digitaal bankieren is van een leuk hulpmiddel uitgegroeid tot de belangrijkste manier van bankieren. Het is tijd om debetkaarten aan te passen om het gebruiksgemak en de veiligheid die mensen waarderen in hun digitale levensstijl mogelijk te maken.”

Vijf jaar overgang

Momenteel heeft zowat twee derde van de Belgen alleen een Maestro-kaart om aankopen te doen, maar die wordt – vooral online – op minder plaatsen aanvaard. De verandering moet consumenten dus meer flexibiliteit bieden in waar ze uitgaven kunnen doen. Toch kunnen ze met kaart ook nog cash afhalen bij geldautomaten.

Hoe kunnen handelaars zich voorbereiden op die aanpassing? De overgang zal geleidelijk verlopen over een periode van vijf jaar. De eerste Belgische banken beginnen vanaf juli met de uitgifte van Debit Mastercard-kaarten. Handelaren die al Mastercard-kaarten accepteren, hoeven geen actie te ondernemen. Wie dat niet doet, kan contact opnemen met zijn acquirer.
Nieuws
vandelanotte logo png.png
Innovatieaftrek: wat houdt de regeling in? Lees meer
stilan logo 2023.png
Veilig werken op vakantie Lees meer
“Door de grootte van ons bedrijf kunnen wij écht het verschil maken”, Ifke Nauwelaerts, CCO bij Lunch Garden Lees meer
Tom&Co versterkt zich online met overname Pharmapets Lees meer
RETAIL PROJECTS : Expert van de week Lees meer
A-Csys : Franchise in de kijker Lees meer

5 Goede redenen om lid te worden

Word Lid

Ruimste aanbod

Persoonlijke matching

Direct contact

Gratis advies

Franchise Academy

We hebben uw goedkeuring nodig Wij houden van cookies. Deze cookies zijn nodig om uw ervaring nog persoonlijker te maken. Ze slaan geen persoonsgegevens op. Vindt u dit Ok?