Testproject
Jaarlijks verkoopt Lunch Garden 800 ton mosselen: daarmee is het bedrijf de grootste mosselafnemer van Belgiƫ in de horecasector. Om de lege mosselschelpen een nieuw leven te geven, gaat de restaurantketen deze zomer in zee met de Luikse startup Mineralio: die haalt de mosselschelpen op via een fietskoerier, reinigt ze en vermaalt ze. Dat resulteert in een nieuwe grondstof die verwerkt wordt tot cosmetica, dierenvoeding of terrazzo, een populair materiaal om borden, kommetjes of dienbladen van te maken.Elke maand recycleert Lunch Garden zo drie ton mosselschelpen uit de restaurants in Brussel-Centrum, Oudergem, Evere, Sint-Agatha-Berchem en Drogenbos. Met dit testproject bespaart de restaurantketen 1,3 ton CO2 per maand.
Meer initiatieven
Lunch Garden beperkt zich niet tot de recyclage van mosselschelpen: sinds vorig jaar recycleert de restaurantketen ook de mosselbakken waarin de verse mosselen uit Zeeland aangeleverd worden, in samenwerking met Vita Plastics: het ging om 18 ton plastic in 2022. Daarnaast schaft Lunch Garden dit jaar de plastic mosselsauscupjes af en opteert het voor een papieren alternatief. Zo verkleint de plasticberg en wordt er ook minder saus weggegooid.
Nieuws

Recht op deconnectie: wat moeten werkgevers doen?
Lees meer

Provisie voor het vakantiegeld van werknemers in 2025
Lees meer
Het inspirerende traject van Morgan bij Kiabi: van werknemer tot franchisenemer
Lees meer
Geen vergunning voor Jumbo in Roeselare, wel in Dilsen
Lees meer
Nieuwe Belchicken opent op Koning Astridplein in Antwerpen
Lees meer
Heropening Carrefour Market Zulte: “Duurzame make-over van vloer over koelsysteem tot verwarming”
Lees meer