“Het was een moeilijke tijd om te starten. Na twaalf keukens in de eerste maand, hadden we er de volgende maanden meteen vierentwintig per maand. Nederland ging massaal hun huis verbouwen en opknappen en dat hebben wij zeker gemerkt. Dan moet je heel snel op zoek naar vakmensen. Maar je bent ook nog aan het opstarten, je draai vinden en we konden ook niet onze klanten ontvangen zoals we dat graag hadden gewild.
Als je in zon periode instapt, is het heel fijn om te kunnen leunen op andere Kvik franchisenemers en op de franchisegever. Iedereen staat voor elkaar klaar. De formule stimuleert en faciliteert dit ook. Wekelijks spreken we elkaar met alle franchisenemers en de franchisegever via een videomeeting en eens keer per kwartaal komt iedereen (als het kan fysiek) bij elkaar. Dan bespreken we hoe het gaat, waar we tegenaan lopen, wat de belangrijke ontwikkelingen zijn en waar we in de toekomst naartoe gaan. Dat is heel waardevol en inspirerend, om zo met elkaar bezig te zijn. Die contacten zijn echt goud waard. Dat is denk ook echt de kracht van franchise. Samen sterk.
Als je in zon periode instapt, is het heel fijn om te kunnen leunen op andere Kvik franchisenemers en op de franchisegever. Iedereen staat voor elkaar klaar. De formule stimuleert en faciliteert dit ook. Wekelijks spreken we elkaar met alle franchisenemers en de franchisegever via een videomeeting en eens keer per kwartaal komt iedereen (als het kan fysiek) bij elkaar. Dan bespreken we hoe het gaat, waar we tegenaan lopen, wat de belangrijke ontwikkelingen zijn en waar we in de toekomst naartoe gaan. Dat is heel waardevol en inspirerend, om zo met elkaar bezig te zijn. Die contacten zijn echt goud waard. Dat is denk ook echt de kracht van franchise. Samen sterk.
Wat wil je aspirant franchisenemers meegeven?
Vooral tegen mensen die niet uit de branche komen, zou ik willen zeggen: zorg dat je een jaartje in een winkel meeloopt, zodat je alles hebt gezien en gedaan. Gun jezelf die tijd, want dat gaat je zoveel opleveren.Ik ben nu een half jaar bezig en inmiddels hebben we een draaiend team en het loopt allemaal steeds beter en is ontzettend leuk. Als alles volledig naar mijn zin draait, dan ga ik wat meer van de achtergrond af en dan ga ik me nog meer in de winkel met verkopen bezighouden. Dat vind ik ontzettend leuk en ik ben er goed in. Het is hard werken, maar ik ben iedere dag nog blij met deze stap. Ik kijk uit naar nog vele leuke werkjaren als Kvik franchisenemer.
Nieuws

Voor welke aspecten kan u best expertise gebruiken bij het starten van uw franchise zaak
Lees meer

Is het nu een geschikt moment om te ondernemen met een franchise concept
Lees meer
Het inspirerende traject van Morgan bij Kiabi: van werknemer tot franchisenemer
Lees meer
Geen vergunning voor Jumbo in Roeselare, wel in Dilsen
Lees meer
Nieuwe Belchicken opent op Koning Astridplein in Antwerpen
Lees meer
Heropening Carrefour Market Zulte: “Duurzame make-over van vloer over koelsysteem tot verwarming”
Lees meer