Pitaya

KFC opent eerste Franchise verkooppunt in België

De befaamde Amerikaanse fastfoodketen Kentucky Fried Chicken heeft hun eerste vestiging in België gestart. De eerste KFC van het land opende vandaag de deuren in het Noordstation waar ongeveer 70 mensen zullen werken. Er ontstond onmiddelijk een lange wachtrij van nieuwsgierigen.

KFC had reeds een mislukte poging achter de rug in België in 1970, dus is het zeker uitkijken indien het nu wel een succes wordt. Na een duidelijke keuze om te werken met meerdere multi-unit franchisenemers die bestaan uit ervaren partners is vandaag de eerste KFC geopend in Brussel. In 2016 had Franchise.be reeds uit goede bron vernomen dat KFC de wens had om in België te openen en actief was naar KFC Franchisenemers.

Het eerste restaurant wordt uitgebaat door Autogrill, de Italiaanse groep die meerdere food franchise formules beheerd in stations en op snelwegen.

Meer KFC franchise verkooppunten in Vlaanderen en Brussel

Dit is een terugkeer naar België voor KFC dat het land had verlaten na een eerste mislukte poging in 1970. Vandaag heeft KFC franchiseovereenkomsten getekend met ervaren en bekende partners uit de franchisewereld.

Yum brands heeft een multi unit franchise overeenkomst ondertekend met Benelux Food Group, waarvan Jan Peeters, één van de oprichters ook verschillende Albert Heijn franchise verkooppunten bezit. De Benelux Food Group hebben plannen om 40 restaurants te openen in de komende vijf jaar.

Martin Oppenheimer, hoofd van financiën en ontwikkeling in Noord-Europa is ervan overtuigd dat er in Brussel nog meer vestigingen gaan volgen. “We weten dat het concept werkt in meer dan 135 landen in Europa, dat verwachten we in Brussel ook.”


Reageren


Reacties

  • zahara ngeze

    Ik zou heel graag franchise willen nemen

  • zahara ngeze

    Beste, Ik zou heel graag een franchise ben bij kfc.

  • Fuat Sezer

    Beste, Ik wil graag beginnen met kfc franchise

250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis