Download Gratis uw Franchise startersgids

Jumbo plant eerste City-winkel in Turnhout

Jumbo opent volgend jaar een filiaal volgens de City-formule in de Gasthuisstraat in Turnhout. Het nieuws is opmerkelijk, want drie jaar geleden besliste het stadsbestuur dat er geen supermarkten meer zouden bijkomen.

Verbod omzeild via Hema

Volgens Het Laatste Nieuws wil Jumbo de nieuwe supermarkt onderbrengen in het gebouw van de Hema en de aanpalende winkel, waar vroeger CoolCat gevestigd was. Beide panden maakten lange tijd deel uit van een groter gebouw, waarin het warenhuis Grand Bazar een onderkomen had. Later werd het pand gesplitst in aparte winkels. Jumbo zou die nu weer willen samenvoegen en er een filiaal van zijn gemakswinkelconcept ‘Jumbo City’ in onderbrengen. De Hema zou niet verdwijnen, maar in afgeslankte vorm, inclusief het populaire restaurant, een plekje krijgen in het pand.

LEESTIP >>> Eerste Jumbo in België met HEMA assortiment

De stadsregio Turnhout - bestaande uit Turnhout, Oud-Turnhout, Beerse en Vosselaar - telt reeds 26 supermarkten. Daarom beslisten de vier gemeenten drie jaar geleden dat er geen nieuwe zouden toegelaten worden. Maar nu komt er met Jumbo dus toch een zeventwintigste. Volgens burgemeester Paul Van Miert valt daar weinig aan te doen. “Jumbo heeft Hema overgekocht. De winkel is dus al vergund. Als de plannen stedenbouwkundig in orde zijn, kunnen we dit niet tegenhouden.” Het betekent ook dat Jumbo opnieuw een winkel opent vlakbij een vestiging van Albert Heijn.

Het stadsbestuur zit intussen rond de tafel met de supermarktketen om enkele randvoorwaarden te bespreken. Zo moet er onder meer een fietsenstalling komen en moeten er bijkomende afspraken komen rond de bevoorrading van de winkel. “Voor de leveranciers zullen dezelfde voorwaarden gelden als nu voor Hema. Maar we weten dat Jumbo heel grote opleggers heeft en er zal ook meer aangeleverd worden. Dat moeten we dus ook nog bekijken met Jumbo”, besluit Van Miert.

Eerste Belgische Jumbo City

Opmerkelijk is, dat Jumbo naar Turnhout komt met z’n City-formule. Dat is een concept van compacte stadswinkels die de beste elementen combineren van de reguliere Jumbo supermarkten en van restaurantketen La Place. Shoppers vinden er veel verse meeneemgerechten. Het wordt wellicht de eerste Belgische vestiging van Jumbo City.

De Nederlandse supermarktketen heeft ook nog een formule van grote verssupermarkten, Foodmarkt genaamd: daarin zijn koks aan het werk die maaltijden bereiden voor de ogen van het publiek. Je kan er ook ter plaatse eten. Ook met deze formule heeft Jumbo Belgische plannen, zo raakte afgelopen zomer bekend. Maar het bedrijf wil daarover nog geen verdere details communiceren.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis