Stel je voor dat alle zelfstandige winkeliers tijdens de eerste corona-golf een succesvolle digitale marketingstrategie hadden uitgewerkt? Zou het dan anders gelopen zijn? De opportuniteiten om een dergelijke strategie uit te werken zijn er wel, maar volgens een recent onderzoek in de VS kampte maar liefst 92% van de ondernemingen met een gebrek aan budget om daadwerkelijk aan de slag te gaan.

Een oneerlijke strijd als je weet dat de grote online webgiganten massas budget steken in digitale marketing. De online wapenwedloop zal de komende jaren zelfs sterker worden opgevoerd. De inflatie maakt alles duurder en de afstand tussen lokaal en internationaal dreigt onoverbrugbaar te worden.

Er staat geen gras waar koeien samentroepen

De mogelijkheid om een gedegen digitale strategie op te zetten gaat niet enkel over klanten te bereiken. Het gaat ook over je eigen zaak te beschermen tegen de overmacht van de grote sociaal mediakanalen zoals Facebook en Instagram. Misschien ken je wel de metafoor van de koeien op een weide… Waar alle koeien samen troepen staat er helaas geen gras. Ze ploeteren op die plaats samen in de modder. Verruim dus je blik, kijk goed rond, volg niet de meute en je ziet snel waar er wél groen gras staat.

Het moeten dan wel overzeese koeien zijn, maar wist je dat in Amerika een winkelier zonder personeel een maandelijks budget tussen de €55 en €115 besteedt aan digitale marketing? Een zaak tot vier personeelsleden trekt al gauw gemiddeld €750 per maand uit om klanten te overtuigen.

Wil je je als kleine zelfstandige wenden tot de grote nationale spelers dan kan je beter een klein kapitaal voorzien. Om je een idee te geven: een artikel in een nieuwsbrief van een grote Vlaamse mediaspeler kost je in de regio van Antwerpen al snel €7500. En noem je zo één actie dan wel efficiënte digitale marketing? Als je al je eieren in één mand legt en je struikelt plots, dan besef je wat er nog van je mand overblijft…

Digitaal denken start in jouw winkel

Digitale marketing kan de winkelier redden. Daar zijn we van overtuigd. Zelfs lokaal kan je het verschil maken en de grote spelers een hak zetten. De kwestie is vooral te kijken hoe je je budget verdeeld binnen de bestaande mogelijkheden. Het zijn heus niet altijd kostelijke investeringen. Door met kleine bedragen te experimenteren kan je snel zien wat het opbrengt. De klantgerichte oplossing van Joyn is het investeren dan ook meer dan waard. Zo bouw je aan je klantenbestand, stuur je doelgerichte acties uit en bouw je aan een steeds groter wordende omzet. Digitaal denken is lokaal doen!
Nieuws
sodalis logo.png
Tijdsregistratie: nieuwe clausule arbeidsreglement Lees meer
Bitcoin
Bitcoin: de munt van de toekomst? Lees meer
TEDi: "We willen binnen 4 jaar 100 winkels in België hebben" Lees meer
Winkelvastgoedfonds Vastned fuseert Belgische en Nederlandse tak Lees meer
Vandelanotte slaat handen in elkaar met Cogitax Lees meer
Ahold Delhaize vindt opvolger voor Wouter Kolk bij Metro Lees meer

5 Goede redenen om lid te worden

Word Lid

Ruimste aanbod

Persoonlijke matching

Direct contact

Gratis advies

Franchise Academy

We hebben uw goedkeuring nodig Wij houden van cookies. Deze cookies zijn nodig om uw ervaring nog persoonlijker te maken. Ze slaan geen persoonsgegevens op. Vindt u dit Ok?