Pitaya

Hoe budgetvriendelijk franchisenemers aantrekken?

Het blijft een uitdaging voor franchisegevers in België om de juiste franchisenemers te vinden die matchen met de criteria van de Franchisegever, zelfs voor de merken met hoge naamsbekendheid. Franchise.be geeft hieronder een aantal mogelijkheden om op budget vriendelijke manier interesse op te wekken bij kandidaat franchisenemers.

Rem op de Franchise groei

Na onderzoek door Franchise.be in de Belgische Franchisewereld blijkt het rekruteren van goede franchisenemers de grootste bottleneck te zijn. Het beperkt niet alleen de inkomsten van de franchisegever, dus het potentieel van het concept, maar ook de groei van een Franchisegever netwerk.

De juiste Franchise marketing mix

Het opwekken van interesse in uw Franchise concept gebeurt door het implementeren van de juiste marketing initiatieven. De combinatie van hunting (korte termijn) en farming (lange termijn) Franchise marketing initiatieven zorgen voor een constante instroom van kandidaten die na screening en selectie de goede franchisenemers opleveren. Recentelijk worden ook Franchisenemers via Facebook gekrutereerd.

Lage kost Franchise marketing

Eén van de farming technieken die blijvende resultaten oplevert is Franchise content marketing. Door een inzicht te geven in uw franchise organisatie en ondersteuning wekt u interesse op bij kandidaten en creëert u tegelijk ook meer merkvertrouwen bij de kandidaat franchisenemers

Dit initiatief past in een brede marketing mix van verschillende initiatieven, maar zal als alleenstaande actie weinig resultaat opleveren. Wanneer de interesse van kandidaten hiermee wordt opgewerkt dient er een call to action te zijn naar de Franchise presentatie pagina waar meer info kan worden aangevraagd.

Het delen van deze informatie via Franchise.be zet uw franchise concept blijvend in de kijker en levert gratis visibiliteit op. Dit Franchise nieuws wordt dan wijdt verspreid bij uw doelpubliek via de verschillende communicatie kanalen van Franchise.be en bereiken meer dan 15000 mensen. Deze vorm van pro-actieve Franchise marketing vraagt weinig financiële middelen maar eerder een engagement naar tijd en continuïteit. Als kers op de taart zal uw franchise formule ook beter gevonden worden op google door de SEO waarde van deze artikelen die Franchise.be voor uw merk creëert.

“We zien duidelijk dat ,Franchise formules die tijd en inspanningen investeren in content marketing en deze via Franchise.be verspreiden, meer kandidaten genereren in vergelijking met de formules die passief afwachten tot de kandidaat franchisenemer hun vindt” beaamt Nick Boury, Belgisch Franchise expert.

Budget vriendelijk franchisenemers aantrekken

Het schrijven van artikels geeft kandidaat franchisenemers een inkijk in uw franchise concept door het delen van waardevolle informatie. Het meest kosten efficiënte is om er zelf mee aan de slag te gaan en daarna nog eens te laten nalezen door een welbespraakte collega.

De eerste stap is het formuleren van de juiste onderwerpen. Stel u zelf in de plaats van een kandidaat franchisenemer en denk na van welke belangrijke aspecten hij meer te weten wil komen over uw franchise formule. Daarna kunt u de content rond de juiste onderwerpen gaan uitschrijven. Hierbij is belangrijk om subtiel de kwaliteiten van uw franchise ondersteuning in de verf te zetten, zonder dat het platte reclame wordt.

Welke onderwerpen? Enkele voorbeelden

  • Het dagelijkse leven van een (Naam Franchise) ondernemer
  • (Naam Franchise) ondernemer start zonder ervaring in xxx branche
  • De groei ambities van (Naam Franchise) in 2020
  • De troeven van een (Naam Franchise) ondernemer
  • Interview met een franchisenemer

Ga ermee aan de slag en stuur uw Franchise content marketing naar info@franchise.be

Indien het onderwerp en de inhoud voldoende relevantie inhouden voor onze lezers zullen wij dit opnemen in onze wijd verspreide nieuwsbrief en de Belgische franchise markt informeren.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis