Gecon

Habitat maakt comeback in België

De interieurketen Habitat is terug met een eigen webshop, drie jaar na haar vertrek uit de Belgische markt. Binnenkort moeten er ook weer fysieke winkels komen.

Eerste stap

Na drie jaar afwezigheid maakt Habitat een comeback op de Belgische markt: de interieurketen, die hier in 2017 vertrok na twisten met de lokale franchisenemer, is er terug met een webshop. Dat is nog maar een eerste stap, want het is de bedoeling dat binnenkort ook weer fysieke winkels de deuren openen.

Dat laat Franck Galibert, sinds vorig jaar de nieuwe collectiedirecteur van de meubel- en decoratieformule, weten in een interview met Sabato. "Uiteraard is de Belgische webshop een eerste stap in de richting van nieuwe fysieke Habitat-winkels. Belgen zijn designliefhebbers met een goede smaak, dus ik ben blij dat we hier opnieuw kunnen landen", klinkt het.

Eisen gestegen

Galibert zegt de keten weer een eigen identiteit en visie te geven. Tijdens de lockdown heeft hij de collectie ook volledig herbekeken. De eisen van consumenten zijn in de voorbije quarantainemaanden immers gestegen: comfort is nu de allereerste bezorgdheid, ziet de voormalige creatief directeur van het Belgische Pomax.

Habitat, oorspronkelijk een Britse keten, is sinds 2011 in Franse handen. De groep Cafom kocht het bedrijf toen met uitzondering van de Britse winkels: die zijn in het bezit van supermarktgroep Sainsbury’s. Sinds eind vorig jaar is de Franse holding weliswaar op zoek naar een overnemer voor de keten. Verlieslatende winkels zullen eveneens de deuren sluiten.

 


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis