Cavavin - April

Franchiseworkshops in Brussel op 18 juni

Deze workshop is gericht aan Belgische franchise-professionals maar ook Franse ondernemers die geïnteresseerd zijn in België. Een groot deel van de workshop is voorbehouden aan de uitwisseling tussen de deelnemers en wordt aangevuld met deskundige interventies. De workshop is tweetalig.

Verschillende thema’s staan op het programma. Ontvangst is voorzien vanaf 13.00 uur. De workshops beginnen om 13.30 uur stipt en eindigen om 17.30 uur. Deze workshop vindt plaats in het advocatenkantoor DBB in Brussel, Kunstlaan 46; de locatie is zeer toegankelijk met de metro en zelfs te voet vanaf het station.

Elk thema is een gelegenheid voor een rondetafelgesprek over onderwerpen en goede praktijken. De interventies worden zo interactief mogelijk gemaakt. Moderatie wordt verzorgd door Jean Samper, oprichter van de club. Iedereen spreekt in zijn eigen taal.

  1. Brengt de nieuwe wet op het verbod van economische afhankelijkheid de franchise in gevaar of is het een noodzakelijke herverdeling?

Deze wet verplicht ons om de relaties tussen franchisegever en franchisenemer en meer in het algemeen de relaties tussen de hoofden van het netwerk en hun dochterondernemingen te herzien. Wij moedigen u aan om de verklaring van minister Ducarme te lezen die op Franchise.be is gepubliceerd.

Het geeft uitdrukking aan de wens om de franchisenemers beter te beschermen, maar we kunnen ons natuurlijk afvragen of deze wet de franchisenetwerken niet uit balans zal brengen en verzwakken, of in ieder geval sommige netwerken.

Dit omvat "bepaalde contractuele clausules inzake exclusieve levering, buitensporige niet-concurrentiebedingen of agressieve marktpraktijken". De minister heeft het over "vier gapende juridische leemten waarin een aantal machtige economische actoren zich hebben gestort".

Dit onderwerp zal worden behandeld door Marjorie Rigo en Pierre Demolin van DBB.

  1. Hoe een netwerk auditen?

De permanente aandachtspunten alsook degene in verband met de actualiteit, met name de juridische ontwikkelingen die met deze nieuwe wet samengaan. Hoe pak ik dit intern aan, of met externe interventie? Proces, hulpmiddelen......

Dit onderwerp zal worden behandeld door Gilbert Lardinois, ervaren consultant en Jean Samper, oprichters van de Franchise Business Club.

  1. Netwerkanimatie

Er is veel over dit onderwerp te zeggen, maar we concentreren ons op twee belangrijke aspecten:

  • Interventie en de rol van franchisenemers in de animatie van het netwerk. Een oplossing voor jonge netwerken? Alleen voor hen?
  • Voortdurende opleiding en netwerkanimatie

Dit onderwerp wordt behandeld door Gilbert Lardinois en Nick Boury, Francorp consultant en directeur van franchise.be.

REGISTREER VIA DEZE LINK

Registratievoorwaarden :

- Voor niet-leden van de Franchise Business Club: Een bescheiden bijdrage van € 50,- voor wordt gevraagd bij inschrijving.

- Voor leden: gratis workshop (Ter informatie, lidmaatschap van de Franchise Business Club is mogelijk vanaf 100 € excl. BTW per jaar).


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis