Registreren

Franchisenemer bij Filta : Duurzaam ondernemerschap

Miguel is al jaren softwareontwikkelaar, maar hij besloot om naast zijn freelance activiteit het ondernemerschap in te gaan. Sinds kort werkt hij als franchisenemer bij Filta, een weloverwogen en spannende keuze; het begin van een nieuw avontuur als ondernemer!

Het vinden van de juiste franchiseformule

Hoe koos u de juiste franchiseformule?

“Enige tijd geleden begon ik me af te vragen of het mogelijk was om naast mijn freelance werk een ondernemerscarrière te hebben”, vertelt Miguel. “Ik wilde niet zelf iets beginnen, dus kwam ik op het idee om met een franchisegever te gaan werken. Alle voordelen van een franchiseformule, zoals starten met een bestaand concept en echte ondersteuning, spraken me enorm aan. Enkele maanden geleden ontdekte ik op de website Franchise.be verschillende formules die perfect beantwoordden aan mijn verwachtingen en behoeften.”

“Meteen na mijn inschrijving op de site had ik een aantal matches. Ik was op zoek naar een laagdrempelig franchisepakket met een duidelijk groeimodel, en aan al deze criteria werd voldaan. Onder deze matches was de Filta formule, die ik koos omdat deze zeer toegankelijk en laagdrempelig leek. Filta is een franchiseformule waarin het mogelijk is om mensen snel op te leiden en te begeleiden om ze bij klanten te kunnen inzetten. Dus heb ik contact opgenomen met de franchisegever en ben ik aan de slag gegaan als Filta franchisenemer.”

Het concept achter Filta: kostenbesparing en milieuvriendelijke diensten

Filta is een concept dat diensten verkoopt, hoewel er ook producten gekocht kunnen worden, is het concept vooral gericht op diensten. “Met onze diensten willen we bedrijven in de horeca gaan helpen om hun kosten te verlagen en, door het beheer van afval en hygiëne, het milieu te beschermen”, vervolgt Miguel. “We bieden een unieke reeks diensten die erop gericht zijn klanten te helpen bij het optimaal benutten van frituurolie en het milieuvriendelijk beheren van resten.”

“Omdat we regelmatig bij de klant terugkomen, voeren we een aantal handelingen uit die de hygiëne bevorderen. Dit bespaart de klant kosten en tijd. Bovendien zorgen we ervoor dat onze methodes milieuvriendelijk zijn.”

LEESTIP >>> Filta : een sterk en uniek concept

Bijdragen aan een milieuvriendelijke samenleving

 Waarom koos u uiteindelijk voor Filta?

“Ik ben me er zeer bewust van dat het milieu negatief wordt beïnvloed door onze levensstijl als samenleving. Maar ik zie ook dat er dingen zijn die we kunnen doen om die impact te verminderen of zelfs te verbeteren, zodat wij, maar ook toekomstige generaties, een betere levenskwaliteit kunnen hebben. Ik zie dit dus als een soort missie: dit bedrijf is mijn manier om bij te dragen aan een milieuvriendelijkere samenleving.”

Ondersteuning en samenwerking: De kracht van het Filta franchise-netwerk

“Ik heb uiteraard voor een franchiseformule gekozen omdat ik onder andere wist dat er ondersteuning was van de franchisegever, en ik ben dan ook zeer tevreden. Vanaf het begin heb ik veel contact gehad met de franchisegever, ik heb alle nodige uitleg gekregen over de formule en ik heb meerdere keren de gelegenheid gehad om al mijn vragen te stellen. Ook heb ik de kans gehad om met een franchisenemer mee te lopen, om te zien hoe alles werkt en om al mijn vragen ook aan deze persoon te stellen. Ik sta nog steeds in contact met de andere franchisenemers en ik kan te allen tijde contact opnemen met de franchisegever om duidelijke antwoorden te krijgen.”

Klantenwerving en verantwoordelijkheid: bouwen aan een bloeiend klantenbestand

Met de Filta-formule is de franchisenemer zelf verantwoordelijk voor de opbouw van zijn klantenbestand in zijn regio. Elke franchisenemer krijgt dus exclusiviteit voor zijn regio. Er zijn echter twee soorten klanten. Ten eerste zijn er de zogenaamde lokale klanten, dat zijn bedrijven die alleen in je regio aanwezig zijn. Daarnaast zijn er de nationale accounts, dat zijn internationale bedrijven met vestigingen in meerdere regio's of landen. Filta kan al aanwezig zijn in een andere regio en als franchisenemer kun je dan een algemeen contract met hen sluiten.

Over het algemeen ben je als franchisenemer verantwoordelijk voor het benaderen van alle bedrijven in jouw regio opdat zij klant worden. Dankzij het uitgebreide netwerk en de naamsbekendheid is onderdeel zijn van Filta natuurlijk een groot voordeel, maar uiteindelijk ben je zelf verantwoordelijk voor je klantenbestand.

“Voordat ik begon, heb ik een opleiding gevolgd, ook op locatie. Zo werd ik getraind in bedrijfsmanagement, leerde ik hoe ik een acquisitie moet doen en nog een aantal andere zaken. Door de contacten met de andere franchisenemers heb ik ook veel kennis opgedaan. Ik heb bijvoorbeeld veel advies gekregen over hoe ik klanten kan werven. Mijn doel is om binnen 2 tot 3 maanden na de start van de zaak een klantenbestand te hebben.”

Ondernemerschap met Filta: het beste van twee werelden

 “Als franchisenemer ben je ondernemer en creëer je je eigen bedrijf. Natuurlijk bestaat het concept al, maar het succes van het bedrijf is grotendeels je eigen verantwoordelijkheid. Dus ik denk dat het geweldig is om zowel de ondersteuning en het bestaande concept te hebben, maar ook om te kunnen genieten van je ondernemersgeest en je eigen zaak te beginnen. Ik zou het iedereen aanraden, want het is een boeiende uitdaging.”


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis