Nochtans, wanneer men de reglementering onder de loep neemt waaraan de apothekers zich bij de uitoefening van hun beroep dienen te houden (en niet in het minst de Gids voor de goede officinale farmaceutische praktijken als bijlage I aan het Koninklijk Besluit van 21.01.2009 houdende onderrichtingen voor apothekers), dan moet volgens Nancy Maes, Head Pharma bij DBB, vastgesteld worden dat deze de ideale aanzet vormt om een franchisenetwerk van apotheken uit te bouwen.

Ter vrijwaring van de uitstekende dienstverlening naar de patiënten toe in het belang van de volksgezondheid, werden er heel wat onderrichtingen voor de apothekers zeer diepgaand uitgewerkt door de wetgever. Deze omzetten in de dagdagelijkse praktijk vereist vanwege de apotheker een belangrijke investering in tijd en middelen, maar ook in communicatie naar de patiënten toe opdat zij de in hun belang geleverde prestaties naar waarde kunnen schatten. Geïnspireerd door het uitvoerig wettelijk kader bouwden heel wat apotheken reeds een belangrijke know-how op. Deze inspanning kan een bijkomend rendement opleveren wanneer zij op grotere schaal wordt toegepast, en wanneer zij -binnen het bestaande deontologische bestel- wordt tastbaar gemaakt voor de doelgroep, een belangrijke voorwaarde voor honorering van de dienstverlening. 

Benoit Simpelaere, partner bij DBB, besluit dat de franchiseovereenkomst tal van mogelijkheden biedt op dit vlak nu zij voldoende ruimte laat voor de wilsautonomie van de partijen en bijgevolg zeer specifiek kan toegespitst worden op deze bijzonder gereglementeerde sector.
Nieuws
recruitment franchise be.png
Wat mag een goede lead van een gekwalificeerde Franchisekandidaat kosten? Lees meer
La base d'un contract de franchise
De basisregels van een Franchise contract Lees meer
Sluit je aan bij het wereldwijde succes van Fitness Park, een uitzonderlijke franchisemogelijkheid Lees meer
Online seminarie op donderdag, 13 juni : Welke wettelijke cruciale aanpassingen moet ik nu maken aan mijn PID? Lees meer
Belchicken kondigt strategisch partnerschap aan voor expansie in West-Afrika Lees meer
Vandelanotte partner van de week Lees meer

5 Goede redenen om lid te worden

Word Lid

Ruimste aanbod

Persoonlijke matching

Direct contact

Gratis advies

Franchise Academy

We hebben uw goedkeuring nodig Wij houden van cookies. Deze cookies zijn nodig om uw ervaring nog persoonlijker te maken. Ze slaan geen persoonsgegevens op. Vindt u dit Ok?