DAUMUS

Flexi-jobs populair (in Vlaanderen)

Het aantal flexi-jobs stijgt kwartaal na kwartaal, en dit niet enkel in de horeca volgens Guidea, het kenniscentrum voor toerisme en Horeca. Sinds begin 2018 kan je immers ook in andere sectoren een flexi-job uitoefenen. Voorlopig blijft het aantal flexi-jobs wel nog vele malen hoger in de horeca in vergelijking met andere sectoren.

Meer dan één derde van werkgevers doet beroep op flexi-jobs

Ondertussen tellen we in de horeca ruim 8.800 werkgevers die beroep doen op één of meerdere flexi-jobs. Dat is 35% van alle werkgevers in de horecasector. Het aantal flexi-jobs zelf stijgt ook verder door naar meer dan 35.300. Dit komt neer op een gepresteerd arbeidsvolume van ruim 4.500 voltijdsequivalenten.

Meer dan de helft van de flexi-jobbers is tussen 25 en 39 jaar

Het overgrote deel (93%) van de flexi-jobs vindt plaats in Vlaanderen. In Antwerpen en West-Vlaanderen zijn de meeste flexi-jobs te vinden. Ongeveer drie jaar na lancering blijft het aantal flexi-jobs in Wallonië en Brussel beperkt. Verder is ook te zien dat 25 tot 39-jarigen meer dan de helft van de flexi-jobs uitoefenen. 65-plussers nemen 5% van alle flexi-jobs in. De restaurants zijn tot slot veruit de populairste subsector om een flexi-job in uit te oefenen.

Dit en meer vind je in de monitor flexi-jobs van Guidea die een cijfermatige weergave geeft van de evolutie van de flexi-jobs in de horeca.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis