Download Gratis uw Franchise startersgids

Esprit draait voor het eerst sinds 2017 weer winst

Esprit draait voor het eerst sinds 2017 weer winst. Na jaren van moeilijkheden, lijkt daarmee het tij gekeerd. De modegroep trekt terug naar Azië en benoemt een nieuwe directie. 

2021 is ommekeer

Esprit sluit boekjaar 2021 af met een nettowinst van zo’n 370 miljoen Hong Kong dollar (43 miljoen euro), zo blijkt uit de voorlopige jaarcijfers. Een bescheiden winst, maar wel een grote ommekeer voor de modegroep die in juni 2017 voor het laatst zwarte cijfers rapporteerde. 

De eerste winst zou al uit de eerste helft van 2021 dateren, met dank aan een combinatie van betere brutomarges en een toegenomen verkoop. In de voorbije periode pakte de kledinggroep de kosten aan, werden de voorraden naar eigen zeggen beter beheerd en steeg de omzet uit e-commerce. Op jaarbasis vallen de cijfers evenwel niet te vergelijken, omdat de moderetailer zijn boekjaar met een halfjaar verschoof. 

LEESTIP >>> Gregory Moureau blikt terug op zijn 17-jarige carrière als franchisenemer Esprit

Terug naar Azië 

Toch geven de cijfers Esprit nu al genoeg vertrouwen in de toekomst om een nieuw directieteam te benoemen en alweer op expansietoer te gaan. Interim-CEO William Pak wordt vast aangesteld als topman en krijgt versterking van een nieuwe CFO, een chief product officer en een chief digital & marketing officer. Samen beloven ze het merk nieuw leven in te blazen. 

Esprit keert al terug naar de Aziatische markt, waar het pas in alle 2020 winkels sloot, behalve die in China. Het bedrijf zegt ook een ambitieuze e-commercestrategie te hebben en werkt aan een vernieuwing van het aanbod en de collecties.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis