Heytens

Domino’s viert 30-jarig jubileum in België

Vandaag markeert een mijlpaal in de geschiedenis van Domino’s. Op 7 februari 1994 opende de allereerste Domino's vestiging haar deuren in Jette, België. Drie decennia later is de pizzaketen met maar liefst 138 vestigingen in België niet meer uit het dagelijks straatbeeld weg te denken.

1.800 kilometer aan pizza’s

Dat inwoners van België de smaak van een verse, handgemaakte Domino’s pizza hebben omarmd, is gebleken: gemiddeld eten Belgen zo’n 6 miljoen Domino’s pizza per jaar. Zou je al die pizza’s naast elkaar leggen dan kom je aan een indrukwekkende 1.800 kilometer aan pizza. Dat is meer dan een volledig rondje langs de Belgische landgrenzen. De meest opvallende vestiging van het land is te vinden in ’t plezantste land. In april 2022 opende Domino’s België een vestiging in Bobbejaanland. Daarmee werd België het eerste land binnen moederbedrijf Domino’s Enterprises Limited dat een vestiging opende in een pretpark.

100% vers

Alle pizza’s worden vers en met de hand gemaakt nadat een bestelling wordt geplaatst. Op het menu is voor ieder wat wils te vinden. Naast pizza verkoopt de keten ook kipgerechten, frieten, bijgerechten en smakelijke desserts.

In de afgelopen jaren liet Domino’s daarnaast zien dat zij enorm kan verrassen met typische Belgische smaken. Zo lanceerde zij onder meer de Bicky pizza, een Vol-au-Vent pizza en een pizza met daarop frikandel speciaal.

Bezorgexpert

Hoewel België van nature een land is waar men graag bestellingen afhaalt, is de populariteit van maaltijdbezorging enorm toegenomen in de afgelopen jaren. Ongeveer de helft van de inwoners van België laat zijn of haar verse Domino’s pizza graag thuisbezorgen. De andere helft gaat liever naar de Domino’s vestiging in de buurt om een lekkernij af te halen.

LEESTIP >>> Het Domino's ondernemersverhaal van Huseyin Mavili: ‘’Het teamgevoel is erg belangrijk. Je moet elkaar altijd supporten.’’

Bouwen aan succes met franchisepartners

Domino’s werkt met een franchiseformule en heeft momenteel meer dan 60 trotse franchisepartners in België. Deze lokale ondernemers hebben de verantwoordelijkheid voor hun eigen vestigingen en dragen bij aan het succesverhaal van Domino’s in het land. De pizzaketen is altijd op zoek naar talent en biedt uitstekende doorgroeimogelijkheden. Zo zijn veel van de huidige franchisepartners ooit begonnen als pizzamaker of bezorger.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis