Delitraiteur - Oktober/November/December

Delhaize betrekt nieuw hoofdkantoor

Delhaize neemt een nieuw hoofdkantoor in gebruik: de ondersteunende diensten van de supermarktketen verhuizen naar het vroegere gebouw van De Persgroep in Asse. Zo zijn alle diensten voortaan samen te vinden in een heuse ‘Delhaize Valley’.

3.500 medewerkers bij elkaar

Waar vroeger de kantoren van De Persgroep waren, verrijst nu ‘Delhaize Valley’: het nieuwe kantorencomplex van Delhaize in Asse. De supermarktketen brengt er alle ondersteunende diensten op een centrale locatie samen, want de logistieke site van de retailer ligt ook al naast het gebouw. Daar waren eveneens al het aankoop- en kwaliteitsdepartement van het bedrijf gehuisvest.

Vanaf begin oktober wordt het nieuwe hoofdkantoor in gebruik genomen, wanneer medewerkers uit de verschillende afdelingen gefaseerd beginnen te verhuizen. De 900 werknemers van het vroegere kantoor in Sint-Jan-Molenbeek en later de medewerkers van de huidige site in Anderlecht maken de overstap tot uiteindelijk in totaal 3.500 Delhaize-medewerkers in Asse hun bureau hebben.

Nieuwe soort werkplekken

De nieuwe gebouwen zijn ontworpen op basis van een connect@work-concept, legt het bedrijf uit. Behalve ‘klassieke’ werkplekken zijn er in de gebouwen nieuwe soorten werkplekken voorzien voor verschillende activiteiten, zoals teamwork en geconcentreerd werk in stilteruimtes. “Op die manier kunnen werknemers, wanneer de situatie rond Covid-19 het toelaat, gemakkelijk vergaderen per team, afdeling of project”, luidt het.

Ook aan duurzaamheid is gedacht: het gebouw van 1992 kreeg een grondige make-over en beoogt CO2-neutraal te worden dankzij warmtepompen, LED-verlichting en laadpalen voor elektrische wagens. De gemeente Asse nam dan weer maatregelen om de mobiliteitsinfrastructuur aan te passen aan de nieuwe situatie.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis