Delitraiteur - Oktober/November/December

De transportsector heeft geen geheimen meer voor franchisenemer Paul Olbrechts

Na een hele carrière in de transportsector, is Paul Olbrechts sinds het voorjaar van 2020 eigenaar van zijn eigen franchise-filiaal van World Options. Een jaar later kijkt hij met Franchise.be nog eens terug naar zijn opstart en zijn eerste jaar in tijden van Corona.

Hoe bent u bij World Options terecht gekomen?

Ik heb 21 jaar bij een ander transportbedrijf gewerkt, tot ik dat verliet om in de autosector te gaan. Ik wou eens iets anders en ik vond het goed meegenomen om eens te gaan zien hoe de productie van motoronderdelen in zijn werk gaat. Maar na een tijd groeide dan het idee om een franchise te openen. Ik kende enkele mensen bij World Options, oud-collega’s, en zo ben ik dan uiteindelijk met hen in zee gegaan.

Hebt u ooit de optie opengehouden om ook volledig zelfstandig te beginnen en niet als franchisenemer?

Ja eigenlijk wel. Maar dat was dan niet in de transportsector, dat is nogal een moeilijke om daar echt van 0 te beginnen. Maar uiteindelijk ben ik toch voor de ondersteuning en zekerheid gegaan die World Options mij kon bieden. Ik merkte namelijk dat ik op deze manier toch zelfstandig kon zijn, mijn eigen ding doen, en toch wat meer zekerheid had.

Het is namelijk zo dat je bij World Options echt klaargestoomd wordt om zelf aan de slag te gaan in je eigen filiaal, met de vrijheid van je eigen ding te blijven doen. Dat vind ik een voordeel, want dan ben je toch nog echt zelfstandig.

LEESTIP >>> 21% omzetstijging voor franchiseformule World Options

U opende net in het begin van de Coronapandemie, hoe verliep dat?

Ik ging normaal wat vroeger openen, maar uiteindelijk ben ik gestart eind maart-begin april, dat was echt helemaal in het begin van de Coronapandemie en dat bracht wel wat extra uitdagingen met zich mee natuurlijk. Bedrijven kregen het namelijk extra moeilijk, sommigen sloten dus moesten we niet meer instaan voor transport van hun goederen en anderen die kregen het financieel ook moeilijk natuurlijk en het eerste waar je dan op bespaart, is meestal het transport heb ik gemerkt in het verleden. Dat was hier ook zo.

U bent nu een jaar bezig, zou u het franchise-avontuur bij World Options aanraden aan kandidaat-franchisenemers?

Bij World Options zeker en vast, ik heb zelf gemerkt dat ze een goede partner zijn om je te begeleiden doorheen elke stap. Ze staan altijd klaar en zorgen ervoor dat je klaar bent om het ook zelf te gaan doen. Dat doen ze aan de hand van een opleiding waar je leert omgaan met het platform, aanleert hoe je klanten kunt begeleiden en je franchise tot een succesverhaal kunt maken. Je weet daardoor waar World Options voor staat en waar je je aan kunt verwachten, en dat vind ik persoonlijk belangrijk als je aan zo’n avontuur begint. Bij een franchise sta je er namelijk samen in en dan is een goede franchisegever belangrijk voor het hele verloop.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis