Kwalitatieve producten of diensten

Het spreekt voor zich dat de producten of diensten die je aanbiedt kwalitatief in orde moeten zijn. In 2023 ligt de focus nóg meer op kwaliteit dan voorgaande jaren. Geef je klanten waar voor hun geld en ze komen gegarandeerd nog een keer terug naar je winkel.

Gerichte klantenservice

Bekijk je klanten als het beste en meest zichtbare reclamebord dat je kan huren. Het enige dat ze daarvoor in de plaats willen? Goede klantenservice. Maak dus extra werk van klantvriendelijkheid en service na hun aankoop.

Vlotte bereikbaarheid

In tijden van online shops en next day delivery kan jij als lokale handelaar het verschil maken met een vlotte bereikbaarheid. Zorg ervoor dat klanten slechts enkele klikken van je verwijderd zijn bij eventuele vragen.

Persoonlijke klantbeleving

Weet je waarom de bomma elke feestdag aanhaalt dat alles beter was in haar tijd? Omdat er toen nog tijd werd gemaakt om een praatje te slaan met klanten, hen te vragen naar de kinderen of te polsen hoe hun vakantie was. Gebruik de successen van het verleden en leer je klanten persoonlijk kennen.

Duurzame klantenrelaties

Een persoonlijke klantbeleving resulteert dan weer in duurzame klantenrelaties. Geef je klanten het gevoel dat ze deel uitmaken van jouw familie en je zal ze snel zien terugkeren naar je zaak. Sterker nog, ze zullen hun eigen familie en vrienden graag vertellen over de “meneer of mevrouw van die ene winkel” die hen zo goed geholpen heeft.

Klantendata

Om jouw service zo persoonlijk mogelijk te maken, moet je aan de slag gaan met het verzamelen van klantendata. Deze waardevolle gegevens zoals de naam van je klanten, het adres, hun verjaardag en hun interesses, geven jouw de kans om een persoonlijke band op te bouwen met elk van je bezoekers.

Digitale database

Om deze klantengegevens correct en gestructureerd te kunnen gebruiken, kan een digitale database niet uitblijven. Wanneer je diezelfde gegevens dan ook nog eens inzet voor meer bezoeken, een hogere gemiddelde aankoopsom én meer omzet, zal je pas echt de voordelen zien van jouw rol als lokale handelaar.

Ben je klaar om in 2023 volop te gaan voor meer klanten, meer omzet en meer zichtbaarheid? Boek dan vandaag nog een gratis kennismakingsgesprek met een van onze success coaches.
Nieuws
vandelanotte logo png.png
Innovatieaftrek: wat houdt de regeling in? Lees meer
stilan logo 2023.png
Veilig werken op vakantie Lees meer
Cirusso Art : Nieuwe franchiseformule op Franchise.be Lees meer
Lokaal en divers : zo zet Jumbo Niel in op beleving Lees meer
“Door de grootte van ons bedrijf kunnen wij écht het verschil maken”, Ifke Nauwelaerts, CCO bij Lunch Garden Lees meer
Tom&Co versterkt zich online met overname Pharmapets Lees meer

5 Goede redenen om lid te worden

Word Lid

Ruimste aanbod

Persoonlijke matching

Direct contact

Gratis advies

Franchise Academy

We hebben uw goedkeuring nodig Wij houden van cookies. Deze cookies zijn nodig om uw ervaring nog persoonlijker te maken. Ze slaan geen persoonsgegevens op. Vindt u dit Ok?