ixina - Juni 2022

De overname van twee Alvo franchise winkels verstevigt positie van Jumbo in Antwerpen

Twee franchise vestigingen van Alvo worden overgenomen door de Nederlandse supermarktketen Jumbo: het gaat om de twee vestigingen van Supermarkt Francken, gevestigd in Deurne en Ranst. In Deurne komen er zo niet één, maar plots twéé Jumbo-winkels.

Plus drie, min twee

Alvo heeft gemengde gevoelens: tegelijkertijd kondigt de keten van onafhankelijke supermarkten de toevoeging van drie winkels en het verlies van twee andere aan. Uitbreiding komt er in Malderen (Supermarkt Magda) en in het Luxemburgse Steinfort. Een derde dossier "zal op korte termijn afgerond worden", klinkt het.

In een persbericht zegt de in 1941 opgerichte keten bovendien dat de familie Francken zijn twee Alvo-supermarkten verkoopt aan een Nederlandse koper, omdat er binnen de familie geen opvolging was en de eigenaars op pensioen wilden. Aan de RetailDetail-redactie bevestigt directeur Jan Pelgrims dat het daarbij om Jumbo gaat.

Concurreren met AH

Jumbo krijgt daarmee in één klap twee vestigingen in het Antwerpse district in handen, want even verderop opent de keten een dezer dagen ook een winkel in een voormalige Carrefour. Toeval is dat niet, want de grote Nederlandse rivaal, Albert Heijn, heeft er enkele maanden geleden zijn grootste Belgische vestiging geopend.

Wanneer de beide Jumbo's precies opengaan, is nog niet juist geweten. Op de deur van de Supermarkt Francken-vestiging aan het Wim Saerensplein hangt alvast een melding dat de definitieve sluiting als Alvo nog voor deze week is.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis