De franchise Johnny’s Burger Co. start in België

Johnny’s Burger Co. heeft een master franchise-overeenkomst gesloten met Isslam Salem en opent binnenkort in Antwerpen haar eerste vestiging in België.  Met Isslam krijgt Johnny’s Burger Co. een ervaren man in de franchisewereld als masterfranchiser van België. Hij heeft al ruim 20 jaar ervaring opgebouwd in franchise en heeft onder andere gewerkt bij New York Pizza en Domino’s Pizza.

Tarek Cherkawi, oprichter en franchisegever van Johnny’s Burger Co., is erg gelukkig met de nieuwe samenwerking en heeft er alle vertrouwen in: “Ik ken Isslam Salem al erg lang en hij beschikt over alle kwaliteiten en ervaring om hier een groot succes van te maken.”

Geschiedenis

In 1999, op 19-jarige leeftijd, begon het franchiseavontuur voor Salem. Hij opende toen zijn eerste vestiging als franchisenemer bij New York Pizza. Vanuit hier bouwde hij in rap tempo verder, hij had meerdere vestigingen en de zaken gingen goed. Toch besloot hij in 2005 zijn New York Pizza vestigingen te verkopen. Hij legde de focus daarna meer op zijn andere bedrijf, een bouwbedrijf waar hij nu werkzaam voor is.

In 2010 besloot hij om weer te franchisen, dus opende hij zijn eerste Domino’s Pizza vestiging. In de loop der jaren openende hij steeds meer vestigingen, tot hij er uiteindelijk zes had.

Vrijheid van ondernemen bij Johnny’s Burger Co.

"Het bezitten en exploiteren van meerdere vestigingen heb ik al meegemaakt, dus dit was niet meer spannend voor mij. Volgend hoogtepunt van mijn carrière in de franchise komt nu, als masterfranchiser word ik verantwoordelijk voor de gehele uitrol van Johnny’s Burger Co. in België. Het mooiste van deze franchiseformule vind ik dat je tegen een relatief lage investering al kan beginnen als franchisenemer in een sterke groeimarkt.”

De afgelopen jaren heeft hij uitgebreid onderzoek gedaan voor kansen in België en Salem denkt met Johnny’s een gat in de markt te hebben gevonden. Een van de redenen waarom hij gekozen heeft voor Johnny’s Burger Co. is dat je als ondernemer relatief veel vrijheid hebt. Afhankelijk van de lokale omstandigheden kun je bijvoorbeeld extra accent leggen op delivery of de restaurantfunctie. “Corona gooide wel roet in het eten, eigenlijk zou ik per 1 mei 2020 beginnen, maar dat is nu uitgesteld naar 1 juli 2020.’’

Ambities

Salem wil uitgroeien tot de grootste burger delivery formule van België. Doel is om binnen vijf jaar 30 vestigingen te openen. “Ik ben erg gemotiveerd om mijn kennis en ervaring te delen met de nieuwe ondernemers.”

De eerste vestigingen zullen in Antwerpen, Gent en Hasselt gevestigd zijn.  Daarna zullen Brussel, Brugge, Mechelen, Luik, Leuven, Bergen, Aalst en Doornik volgen.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis