Registreer u nu bij Franchise.be en vind de Match die het beste bij u past!

De carrièreswitches van Mohamed, franchisenemer bij TotalEnergies

Na talrijke carrièreswitches beslist Mohamed  om franchisenemer te worden. Wat is zijn professionele loopbaan en hoe denkt hij vandaag over de gemaakte keuze?

Een rijke en diverse loopbaan

Mohamed Nassiri (37) is in Mechelen geboren. Met een diploma “elektrische installaties” op zak werkte hij een aantal jaren als elektricien en mecanicien voor verschillende werkgevers. Toen het bedrijf waarvoor hij werkte in 2012 failliet ging, werd het hem te veel. Na jarenlange jobs als werknemer, beslist hij dat de tijd rijp is om zich als zelfstandige te lanceren. Hij gooit het roer dan ook volledig om.

Mohamed start een succesvolle horecazaak in het Mechelse. Nadat hij de zaak een viertal vruchtbare jaren heeft gerund, beslist hij deze te verkopen om opnieuw een ruwe carrièreswitch te maken. Mohamed start een taxibedrijf. Wat begon met 1 wagen, groeide 5 jaar later tot een goedlopend bedrijf met een vijftal wagens en vele klanten. Helaas sloeg toen de coronacrisis toe en werd ook Mohameds bedrijf zwaar geraakt. Ondanks de hoop om spoedig opnieuw te kunnen starten, werd hij verplicht het taxibedrijf zwaar in te krimpen. Tot de dag van vandaag, en ondank de versoepelingen, staat het bedrijf nog steeds niet op het niveau van begin 2020.

Waarom franchisenemer worden

Dit zette Mohamed aan het denken. Of beter gezegd; aan het surfen. Als actieve ondernemer die nooit stilzit, ging Mohamed op zoek naar nieuwe opportuniteiten. Hij surfte op het internet, op zoek naar zijn volgende carrièreswitch. Zo kwam hij terecht bij Franchise.be. Hij uploadde alle nodige informatie, informeerde zich over de verschillende franchiseconcepten en contacteerde Franchise Expansion Manager Louis Himpe. Van het één kwam het andere, en uiteindelijk kwam hij in contact met TotalEnergies. Een aantal gesprekken later kreeg Mohamed een positief antwoord. Hij kan een eigen tankstation runnen in Overijse.

Opstartprocedure

Nog geen 2 maanden na het eerste gesprek zou de overstap moeten plaatsvinden. Aangezien Mohamed geen ervaring heeft in de sector, betekent dit een werkelijke uitdaging. Dankzij een zorgvuldige onboarding (zowel online opleidingen als trainingen met ervaren werknemers) werd hij in slechts een paar weken opgeleid om zo de opstart optimaal te laten verlopen. Ook een intensieve opvolging gedurende de eerste maanden hielp bij de vlotte opstart.

Mohameds enthousiasme en gedrevenheid was dan ook determinerend bij de intakegesprekken. Bijna een jaar later kan hij nog steeds bij een commerciële afgevaardigde of regioverantwoordelijke terecht wanneer nodig. Bij vragen of problemen is deze altijd beschikbaar om te helpen. Ondertussen heeft hij al veel geleerd, en dat is volgens hem ook te danken aan het feit dat elke persoon die hij in dit bedrijf leerde kennen bijzonder hulpvaardig is.

Ervoor durven gaan

Als Mohamed terugblikt op zijn carrière, kan hij maar 1 advies bedenken voor andere ondernemers die nog zouden twijfelen: “Durven! Het leven is voor de durvers.” “Bedankt Louis Himpe, van bij Franchise.be.” voegt hij er aan toe, “Hij heeft me van het begin tot het einde geholpen. Het is dankzij hem dat ik deze opportuniteit heb gekregen als franchisenemer en dat ik dit project in goede banen heb kunnen leiden.”


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis