Benodigd Eigen Vermogen
Tussen €30.000 en €50.000Totale inverstering
Tussen €70.000 en €150.000Instapkosten
Tussen €10.000 en €15.000Gemiddelde omzet
Tussen €200.000 en €480.000 per jaarInformatie Capoue Franchise
Capoue verwent fijnproevers sinds 1947
In 1947 opende een Italiaans koppel het ijssalon “Aux délices de Capoue”. Omdat het grote succes om uitbreiding vroeg, verhuisde de eerste winkel van het nr. 5 naar het nr. 36 van de Keltenlaan in Brussel.
Het ijs werd tot in het begin van de jaren 2000 geproduceerd in het atelier achter het ijssalon van de Keltenlaan.
Sinds 1991 groeit Capoue onder leiding van Alain Boribon. Capoue omvat momenteel 10 winkels in Wallonië en Brussel en ons productieatelier bevindt zich in de buurt van de Waalse stad Hoei. Wij zijn één van de belangrijkste artisanale ijsproducenten van België!
In 2016 besloten Antoine de Peyerimhoff en Ignace de Ribaucourt, die allebei een passie voor Capoue koesteren, om Alain aan het hoofd van het bedrijf te steunen, het merk te moderniseren en de passie voor een edel product, die al ruim 70 jaar bestaat, een mooie toekomst te geven.
Een sterk concept
In 2017 ging er een moderniseringsgolf door de ijssalons. Er kwam meer aandacht voor beleving, sfeer en comfort: hout, een boekenhoekje met boekenruil, cocoon-verlichting, gezelschapsspelletjes, …. Ook de keukens werden gerenoveerd om ze functioneler te maken.
Het aanbod aan creatieve lekkernijen werd onder de loep genomen. Het past zich nu aan de seizoenen aan: ijscoupes, wafels en pannenkoeken met allerlei beleg, ambachtelijk gebak, speciale koffies, wonderlijke milkshakes, …. Capoue, DE specialist van de ambachtelijke zoetigheden!
Onze ambachtelijke ijsmakers en hun knowhow
Onze ambachtelijke ijsmakers ontwikkelen onze verrukkelijke creaties met een oneindige passie. En sinds 1947 geven ze hun knowhow aan elkaar door.
Het smakenpallet van onze bereidingen is onze hoogste prioriteit! Ons ijs wordt met traditionele turbines geproduceerd, per 15 liter. Continu draaiende of industriële machines kunnen onmogelijk de textuur bereiken die wij aan ons ijs geven.
Wij draaien ons ijs op natuurlijke wijze, zonder lucht toe te voegen.
En wij gebruiken alleen maar ingrediënten van topkwaliteit, geen artificiële aroma’s of smaakversterkers.
In 1947 opende een Italiaans koppel het ijssalon “Aux délices de Capoue”. Omdat het grote succes om uitbreiding vroeg, verhuisde de eerste winkel van het nr. 5 naar het nr. 36 van de Keltenlaan in Brussel.
Het ijs werd tot in het begin van de jaren 2000 geproduceerd in het atelier achter het ijssalon van de Keltenlaan.
Sinds 1991 groeit Capoue onder leiding van Alain Boribon. Capoue omvat momenteel 10 winkels in Wallonië en Brussel en ons productieatelier bevindt zich in de buurt van de Waalse stad Hoei. Wij zijn één van de belangrijkste artisanale ijsproducenten van België!
In 2016 besloten Antoine de Peyerimhoff en Ignace de Ribaucourt, die allebei een passie voor Capoue koesteren, om Alain aan het hoofd van het bedrijf te steunen, het merk te moderniseren en de passie voor een edel product, die al ruim 70 jaar bestaat, een mooie toekomst te geven.
Een sterk concept
In 2017 ging er een moderniseringsgolf door de ijssalons. Er kwam meer aandacht voor beleving, sfeer en comfort: hout, een boekenhoekje met boekenruil, cocoon-verlichting, gezelschapsspelletjes, …. Ook de keukens werden gerenoveerd om ze functioneler te maken.
Het aanbod aan creatieve lekkernijen werd onder de loep genomen. Het past zich nu aan de seizoenen aan: ijscoupes, wafels en pannenkoeken met allerlei beleg, ambachtelijk gebak, speciale koffies, wonderlijke milkshakes, …. Capoue, DE specialist van de ambachtelijke zoetigheden!
Onze ambachtelijke ijsmakers en hun knowhow
Onze ambachtelijke ijsmakers ontwikkelen onze verrukkelijke creaties met een oneindige passie. En sinds 1947 geven ze hun knowhow aan elkaar door.
Het smakenpallet van onze bereidingen is onze hoogste prioriteit! Ons ijs wordt met traditionele turbines geproduceerd, per 15 liter. Continu draaiende of industriële machines kunnen onmogelijk de textuur bereiken die wij aan ons ijs geven.
Wij draaien ons ijs op natuurlijke wijze, zonder lucht toe te voegen.
En wij gebruiken alleen maar ingrediënten van topkwaliteit, geen artificiële aroma’s of smaakversterkers.
Sector | HoReCa |
Sub sector | Ijssalon & Shop |
Aantal voltijdse equivalenten | 2 tot 6 |
Locatie criteria | Hoge densiteit voor ijstogen Goede sociale structuur van 25K inwoners |
Bedrijfsinformatie
Type franchise | Franchise |
Franchise sinds | 2012 |
Franchise opleiding programma | 4 weken minimum |
Financieel
Gemiddelde omzet in € | Tussen €200.000 en €480.000 per jaar |
Totale investering in € | Tussen €70.000 en €150.000 |
Benodigd eigen vermogen in € | Tussen €30.000 en €50.000 |
Instapgeld in € | Tussen €10.000 en €15.000 |
Royalties en andere doorlopende bijdragen | nationale communicatie: 1,5% van ZC |
Totaal aantal vestigingen | 7 |
Aantal Franchise vestigingen | 5 |
Aantal buitenlandse vestigingen | 0 |