Belchicken - September/December

Capoue Franchise

Capoue

Informatie Capoue Franchise

Capoue verwent fijnproevers sinds 1947

In 1947 opende een Italiaans koppel het ijssalon “Aux délices de Capoue”. Omdat het grote succes om uitbreiding vroeg, verhuisde de eerste winkel van het nr. 5 naar het nr. 36 van de Keltenlaan in Brussel.
Het ijs werd tot in het begin van de jaren 2000 geproduceerd in het atelier achter het ijssalon van de Keltenlaan.

Sinds 1991 groeit Capoue onder leiding van Alain Boribon. Capoue omvat momenteel 10 winkels in Wallonië en Brussel en ons productieatelier bevindt zich in de buurt van de Waalse stad Hoei. Wij zijn één van de belangrijkste artisanale ijsproducenten van België!

In 2016 besloten Antoine de Peyerimhoff en Ignace de Ribaucourt, die allebei een passie voor Capoue koesteren, om Alain aan het hoofd van het bedrijf te steunen, het merk te moderniseren en de passie voor een edel product, die al ruim 70 jaar bestaat, een mooie toekomst te geven.

Een sterk concept

In 2017 ging er een moderniseringsgolf door de ijssalons. Er kwam meer aandacht voor beleving, sfeer en comfort: hout, een boekenhoekje met boekenruil, cocoon-verlichting, gezelschapsspelletjes, …. Ook de keukens werden gerenoveerd om ze functioneler te maken.

Het aanbod aan creatieve lekkernijen werd onder de loep genomen. Het past zich nu aan de seizoenen aan: ijscoupes, wafels en pannenkoeken met allerlei beleg, ambachtelijk gebak, speciale koffies, wonderlijke milkshakes, …. Capoue, DE specialist van de ambachtelijke zoetigheden!

Onze ambachtelijke ijsmakers en hun knowhow

Onze ambachtelijke ijsmakers ontwikkelen onze verrukkelijke creaties met een oneindige passie. En sinds 1947 geven ze hun knowhow aan elkaar door.

Het smakenpallet van onze bereidingen is onze hoogste prioriteit! Ons ijs wordt met traditionele turbines geproduceerd, per 15 liter. Continu draaiende of industriële machines kunnen onmogelijk de textuur bereiken die wij aan ons ijs geven.
Wij draaien ons ijs op natuurlijke wijze, zonder lucht toe te voegen.

En wij gebruiken alleen maar ingrediënten van topkwaliteit, geen artificiële aroma’s of smaakversterkers.


...

Bedrijfsinformatie

Hoofdbranche

HoReCa

Activiteit

Artisanale Ijsmaker , degustatiesalons en meeneemijs

Type franchise

Franchise

Franchise sinds

2012

Franchiseinformatie

Contractduur

9 jaar

Training

4 weken minimum

Verzorgingsgebied

België

Locatie omschrijving

Hoge densiteit voor ijstogen Goede sociale structuur van 25K inwoners

Gemiddeld aantal FTE

2 tot 6

Financieel

Hoe is de aankoop geregeld?

aankoop aan franchisegever

Totale investering

Tussen €70.000 en €150.000

Gemiddelde omzet per vestiging

Tussen €200.000 en €480.000 per jaar

Instapkosten

Tussen €10.000 en €15.000

Benodigd eigen vermogen

Tussen €30.000 en €50.000

Royalties en andere bijdragen

nationale communicatie: 1,5% van ZC

Vestigingen

Aantal eigen vestigingen

7

Aantal buitenlandse vestigingen

0

Aantal franchise vestigingen

5

Benodigd aantal m2

50m² voor ijstoog ( meneem ijs) 150m² voor ijssalons

Tonen/filteren op type locatie

Vestigingen Capoue Franchise


Nieuws over Capoue
250 formules
Matchen
Passende selectie
Persoonlijk
Direct contact
Gratis