Burger King neemt Quick over in België en Luxemburg

Er doen al jaren geruchten de ronde dat de Amerikaanse hamburgerketen Burger King naar ons land zou komen, nu is het eindelijk zover. Het investeringsfonds Kharis Capital, de hoofdfranchisehouder voor Burger King in verschillende Europese landen, neemt via de vennootschap QSR Belgium de Belgische Quick restaurants over van Groupe Bertrand, de Franse eigenaar. De vereniging van franchisehouders van Quick België was een tijdje in de running om de Belgische restaurants over te nemen van Groupe Bertrand, maar ziet zijn plannen nu gedwarsboomd door het investeringsfonds Kharis Capital.

De 92 Belgische en 9 Luxemburgse Quick restaurants die overgenomen worden door QSR Belgium zullen omgebouwd worden tot Burger Kings. Hetzelfde gebeurde reeds in Frankrijk, waar Groupe Bertrand alle Franse Quick restaurants liet ombouwen tot Burger Kings. In een persbericht wordt verklaard dat de ombouw geleidelijk en in nauwe samenwerking met de franchisenemers zal gebeuren. Tegen de zomer zou de overname afgerond zijn. Financiële details werden niet meegedeeld.

Fastfoodketen Quick heeft in haar 45-jarige bestaan al veel eigenaars gekend. In 1971 werd de keten opgericht door François Vaxelaire, de stichter van de Belgische distributiegroep GIB (GB-Inno-BM). Vaxelaire bracht in 1993 43% van de aandelen van de hamburgketen naar de Brusselse beurs. In 2002 kwam Quick, na de ontmanteling van GIB, terecht bij de investeringsmaatschappijen Ackermans & van Haaren (AvH) en de Nationale Portefeuillemaatschappij (NPM). Het Franse Qualium haalde het bedrijf in 2006 van de beurs en verkocht Quick eind vorig jaar aan de eveneens Franse Groupe Bertrand.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis