Burger King - Leuven / Ninove - 08/02-08/03/2021

Boost voor de Belgische Franchise Business Club

Een tweetalige stuurgroep werd opgericht om de activiteiten van de Franchise Business Club in België van noord naar zuid te stimuleren. De Belgische Franchise Business Club heeft dezelfde missie als zijn Franse en Tunesische broertjes, die respectievelijk in 2011 en 2015 werden opgericht. De club helpt franchisegevers om hun ervaringen uit te wisselen, vooruitgang te maken, succes te boeken en hun franchisenemers te doen slagen.

De Belgische Franchise Business Club  is al sinds september 2016 medeorganisator van het jaarlijkse Frans-Belgische Franchise congres. Dankzij de uitwisselingen met Belgische Franchisegevers hebben ze volgens hun behoeften en wensen een uitgebreid programma kunnen opzetten van diverse workshops en evenementen.

Nieuwe samenstelling uitvoerend comité

De voornaamste drie leden van het Belgische uitvoerend comité zijn:

- Gilbert Lardinois, een franchiseconsultant die in België bekend staat om zijn lange en kwalitatieve ervaring in franchising, sinds zijn verantwoordelijkheid van Franchising van de algemene raad van de bank, met inbegrip van het secretariaat van de FBF en de bijzonder succesvolle opdrachten voor franchisegevers in België, die hij nu uitvoert in samenwerking met trustmaatschappij Pardoen.

- Nick Boury, franchiseconsultant die de Amerikaanse methoden van Francorp in België heeft geïntroduceerd en aangepast. Hij bestuurt Franchise.be en is de historische leider op het gebied van franchiserekrutering, dat hij overigens onlangs heeft omgevormd tot een systeem van matching candidates en franchisegevers.

- Jean Samper, oprichter van de Franchise Business Club in 2011, van ac-franchise.com in 2002, franchising professional sinds 1975 (animator-ontwikkelaar, oprichter van exportfilialen en vervolgens consultant....)

Helpen van Franchisegevers

De Franchise Business Club is een Phygital club, met zowel een fysieke aanwezigheid in de hoofdsteden en de regio’s als een digitale representatie via deze website, dat een professioneel sociaal netwerk is. Franchisegevers, franchise- en netwerkprofessionals nemen deel aan workshops, conferenties, congressen, vriendschappelijke evenementen en profiteren van de expertise van ervaren operationele medewerkers en franchise-experts.

Hoe word je franchisegever? Wat te doen voordat je begint met franchisen? Hoe vind je de juiste franchisenemers en hoe zorg je ervoor dat ze slagen? Hoe bouw je een netwerk op? Waarop moet je juridisch gezien letten? Welke computer- en webtools kunnen je helpen,... Er is geen limiet aan de lijst met besproken onderwerpen, behalve uw cumulatieve behoeften en gedeelde creativiteit.

Franchisegevers, werknemers van franchisegevers, experts en aanbieders van intelligente netwerkoplossingen kunnen lid worden van de club in brons, zilver en goud. Vanaf het Bronzen niveau, van 8,33 € ht/maand hebben de leden recht op verschillende online diensten en gratis workshops. Wanneer hen gevraagd wordt om bij te dragen in de kosten, genieten zij in de meeste gevallen een korting tot 50%.

Workshop rekruteren van franchisenemers

De eerste workshop van 2019 vindt plaats op 21 februari in Charleroi. Deze zal gericht zijn op strategieën voor de werving van franchisenemers. Ook de bronnen voor sollicitaties, instrumenten en juridische implicaties zullen niet vergeten worden. Daarnaast zal er veel ruimte overgelaten worden voor uitwisselingen tussen de deelnemers en interventies van deskundigen. 


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis