Registreren

Bioketen Färm klaar om Vlaanderen te veroveren

Färm, het Belgisch coöperatief netwerk van biowinkels, opent vandaag een eerste winkel in Vlaanderen. ‘Het alternatief voor de grote winkelketens’ opent zijn eerste Vlaamse winkel in Leuven. “We willen ook in andere Vlaamse steden openen”, zegt gedelegeerd bestuurder Alexis Descampe.

Na 14 winkels in regio Brussel en Wallonië krijgt nu ook Vlaanderen een winkel van Färm. De winkel opent vandaag in de Bondgenotenlaan in Leuven. “We zijn ervan overtuigd dat ook Vlaamse consumenten meer dan ooit begaan zijn met bio en duurzaamheid. Ook tijdens de COVID-19-crisis doen lokale en biologische producten het goed, wat ons allemaal maar aanspoort om een tandje bij te steken”, zegt Alexis Descampe. “Wij zijn anders dan andere winkels omdat we een coöperatieve zijn die heel selectief is in de producten die we aanbieden. We bieden bijvoorbeeld geen enkele product van een multinational aan. We willen duurzaam zijn zonder toegevingen te doen.”

Färm kijkt naar onder meer Antwerpen en Gent, maar hoeveel Vlaamse winkels Färm op termijn wil openen, wil Descampe niet zeggen. “Ik kan alleen zeggen dat we tegen 2023 in totaal 24 winkels willen hebben. Zomaar groeien om te groeien interesseert ons niet. Alles wat we doen moet passen binnen de koers die we willen varen. We willen verbintenissen creëren, een netwerk dat verder gaat dan enkel onze winkels. Zo investeren we in de verdere uitbouw van Belgische voedselvoorzieningsketens, onder andere in de bio-varkenssector in samenwerking met NU! en voor biologische bakkerijen in samenwerking met Agribio.” Färm is momenteel goed voor meer dan 100 jobs in ons land.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis