Volg hier uw Gratis Webinar naar Franchise ondernemer

Betrouwbare bedrijfsoverdracht met Bright

Een week waarin de overdracht van een bedrijf centraal staat: via aandelen of via het handelsfonds, binnen of buiten de familie, via een management- of holdingvennootschap of via andere kanalen of mechanismen,…
 
Als partner van ondernemingen en ondernemers begeleiden we heel wat klanten bij de overdracht van hun bedrijf. Is dat bedrijf een familiebedrijf, dan komt daar evenwel veel meer bij kijken dan het louter overdragen of overnemen.
 
Zeker de overdracht van een familiebedrijf maakt heel wat los, en kan en moet vanuit verschillende invalshoeken worden bekeken. Er zijn contractuele afspraken die moeten worden gemaakt, er zijn erfrechtelijke aspecten die om de hoek komen loeren, er zijn fiscale aspecten waar rekening moet mee worden gehouden, enz.
 
Dan hebben we het nog niet over de emotionele kant van het verhaal. De overdracht van een bedrijf mag, zeker in een familiale context, niet uitsluitend zakelijk worden benaderd. Het vergt ook tijd en de nodige begeleiding voor de overdrager om zijn levenswerk gaandeweg ook effectief los te laten.

Deze diverse aspecten van een overdracht, in een familiale context of aan derden, hebben wij getracht op een praktische manier te vertalen in ons boek "Het (familie)bedrijf en de overdracht", vorig jaar uitgegeven bij Intersentia. Een praktische gids aan de hand van 68 vragen en antwoorden, toegankelijk ook voor niet juristen. Een leidraad van A tot Z, te consulteren via deze link.
 
Staat u voor een concrete situatie; heeft u vragen die in dit boek nog niet werden beantwoord of zoekt u nadere duiding of een concreet stappenplan, neem gerust contact met ons op voor een eerste vrijblijvende kennismaking. Ons team van specialisten staat voor u klaar!


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis