Heytens (1)

Belgische franchise fastfood restaurants heropenen hun drives deze week

De drive-ins werden midden maart samen met de restaurants gesloten wegens de maatregelen tegen de verspreiding van het nieuwe coronavirus. Nochtans werd afhalen van maaltijden niet verboden, maar toen werd geoordeeld dat dat niet op een voldoende veilige manier georganiseerd kon worden voor werknemers en klanten.

Quick en Burger King

Na McDonald’s eerder vandaag kondigen ook Quick en Burger King een heropening aan van hun drive-ins. Vanaf donderdag zal het mogelijk zijn om maaltijden met de wagen af te halen op veertig plaatsen, “wat overeenstemt met een derde van het totale netwerk in België”, aldus Burger Brands, het moederbedrijf van de beide hamburgerketens.

Intussen werden de procedures herbekeken, en nu is een veilige heropstart wel mogelijk volgens Kevin, de CEO van Burger Brands Belgium. “Vandaag kunnen we een veilige werkplek garanderen, waarbij medewerkers mondmaskers en handschoenen zullen dragen en onderling de veiligheidsperimeter van 1,50 meter kunnen respecteren”, zegt hij.

Quick en Burger King starten op met een beperkt menu en beperkte openingsuren (van 11.00 tot 21.30 uur). Derycke wilde zich maandag niet uitlaten over de financiële impact van de coronacrisis. Hij verzekerde wel dat er geen gevaar is op een faillissement of op ontslagen.

McDonald’s

“De afgelopen weken hebben we, samen met onze franchisenemers, de tijd genomen om onze bestaande procedures te evalueren, te verscherpen en nieuwe maatregelen te nemen tegen de verspreiding van het coronavirus. De gezondheid en veiligheid van onze klanten en medewerkers zijn meer dan ooit onze topprioriteit. Dankzij de aangepaste maatregelen, kunnen we onze medewerkers opnieuw verwelkomen op een veilige werkplek en onze klanten opnieuw bedienen”, zegt Stephan De Brouwer, Managing Director McDonald’s Belgium.

De nieuwe maatregelen zijn onder meer het respecteren van de sociale afstand door het fysiek afbakenen van het werkgebied van elke medewerker met vloertape of tafels. Er wordt ook een tijdelijk, vereenvoudigd menu ingevoerd om het aantal mensen dat tegelijk op de werkvloer aanwezig is tot een minimum te beperken. Daarnaast beschikt elke medewerker over een persoonlijk mondmasker en handschoenen. Bestellingen worden aan de McDrive overhandigd via de veiligheidslade of met een extra beschermingsflap aan het loket en klanten worden gevraagd om zoveel mogelijk contactloos of elektronisch te betalen. Onze bestaande, strenge hygiënemaatregelen blijven van kracht of werden verscherpt zoals het wassen van de handen elk uur, het reinigen en ontsmetten van de betaalterminals na elk gebruik, etc. 

Klanten worden uitsluitend via de McDrive loketten bediend en onze nieuwe openingsuren zijn 11.00 – 21.00 uur.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis