“Shift in houding van de consument”
De cijfers staan te lezen in het pas verschenen rapport “Monitor duurzame voedselkeuzes” van het departement Landbouw & Visserij. In de totale consumptie van verse voeding ligt het aandeel van duurzame aankopen (voedsel met een geringe impact op het milieu, afkomstig van eerlijke handel of uit diervriendelijke productie) intussen op 6,6%: een stijging met 1,7 procentpunten ten opzichte van 2015.Uit een analyse van de belangrijkste duurzaamheidslabels distilleerden de auteurs volgende trends:
- De toenemende vraag naar bio zet zich voort in 2016 en 2017, al blijft het marktaandeel klein.
- Scharreleieren groeien verder als de standaard, eieren uit de vrije uitloop volgen op de tweede plaats.
- De consumptie van duurzame vis (met MSC- of ASC-label) groeit fors verder in 2016 en 2017, met meer dan een verdubbeling in twee jaar tijd.
- De bestedingen aan biologisch vlees blijven lichtjes stijgen, al blijft ook hier het marktaandeel zeer klein.
- Fairtrade is nog steeds een stabiele groeier.
- De omzetdaling in de rechtstreekse verkoop (hoeveverkoop en boerenmarkten) is gestabiliseerd; in 2017 is zelfs voor het eerst opnieuw een stijging merkbaar.
Nieuws
Vanaf 2027 telt elke minuut: verplichte tijdsregistratie voor elke Belgische onderneming
Lees meer
The Human firewall - sleutel tot een cyberveilige onderneming
Lees meer
Carrefour Market Prins Boudewijnlaan in Wilrijk vernieuwd: modern ingericht en nog meer keuze
Lees meer
Het ongelooflijke verhaal van een ex-profvoetballer: hoe Daniel Camus 80 fitnessstudio’s wil openen met Body Training Studio
Lees meer
Terugblik op de Valenta Sales Conference in Miami : Samen bouwen aan richting en vertrouwen
Lees meer
Green Mango : Franchise in de kijker
Lees meer