DAUMUS

Autogrill brengt YB (Yoghurt Barn) naar België

De populaire Nederlandse foodserviceformule YB, vroeger bekend als Yoghurt Barn, heeft z’n eerste Belgische vestiging geopend in Brussel. Het is meteen ook de allereerste YB met een volledig plantaardig aanbod.

Duurzame onderneming

In het Brusselse Centraal Station opende donderdagochtend de eerste Belgische vestiging van YB. Die horecaketen begon tien jaar geleden onder de naam Yoghurt Barn maar veranderde vorig jaar de merknaam naar YB. Het bedrijf zet namelijk de stap naar een volledig plantaardig aanbod, is B Corp gecertifieerd en wordt ook klimaatpositief. YB profileert zich als de meest duurzame onderneming van Nederland. Daar heeft de keten inmiddels dertien vestigingen. De producten van het bedrijf zijn er ook in supermarkten te vinden.

In de eerste Belgische YB vinden klanten 100% plantaardige ontbijt- en lunchproducten: (frozen) yoghurt, smoothies, taarten en andere snacks. Het is zelfs de allereerste YB die volledig plant-based en vegan werkt. Al in 2018 beraamde Yoghurt Barn plannen om naar België te komen. Het bedrijf ging toen op zoek naar een partner. Die is nu gevonden bij cateringbedrijf Autogrill: de foodservicespecialist opende een drie-in-één counter in het treinstation Brussel-Centraal. Naast YB biedt dat concept ook plaats voor pasta’s van Pastarìa en pizza’s van Spizzico.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis