atelier co pains.jpg
Benodigd Eigen Vermogen
€30.000
Totale inverstering
€150.000 + €25.000 cash reserve
Instapkosten
€2.500 na PID overeenkomst
Gemiddelde omzet
€550.000
)

Informatie Atelier Co-Pains Franchise

Atelier Co-Pains werd opgericht in 2019 in Antwerpen door een gepassioneerde bakker/patissier, Serge Lamoral, met als doel om authentiek, ambachtelijk brood en banket te produceren.

Wat begon als één winkel, groeide mede door buy and build met een kleine franchise Van Opstal-Van boxel al snel uit tot een gewaardeerde naam in de bakkerijsector. In de loop der jaren heeft Atelier Co-Pains zijn aanbod uitgebreid en meerdere winkels geopend, momenteel bestaande uit 10 franchisewinkels in de regio.

Naast het beleveren van de eigen franchise winkels, levert Atelier Co-Pains productie (www.bbcopa.be) ook aan andere koude bakkerijen in de omgeving van Antwerpen, waardoor hun producten een breed publiek bereiken en de ambachtelijke bakkunst levendig houden in de regio. Daarnaast beleveren ze ook meerdere sterrenrestaurants.

DE KERNWAARDEN VAN ATELIER CO-PAINS

• Authentieke Ambachtelijkheid : Atelier Co-Pains onderscheidt zich door zijn onwrikbare toewijding aan authentieke ambachtelijkheid. Onze bakkers gebruiken traditionele methoden en hoogwaardige ingrediënten om brood en banket te creëren die niet alleen smaken zoals het hoort, maar ook de tand des tijds doorstaan.
• Innovatieve Productontwikkeling : Naast onze traditionele bakkerijproducten, zet Atelier Co-Pains sterk in op innovatie. Ons team van creatieve bakkers en patissiers experimenteert voortdurend met nieuwe recepten en smaken om aan de veranderende wensen van onze klanten te voldoen.
• Lokale Verbondenheid en Duurzaamheid : Atelier Co-Pains werkt zoveel mogelijk samen met lokale leveranciers voor de meest verse en duurzame ingrediënten, wat niet alleen onze producten ten goede komt, maar ook de regionale economie ondersteunt. Daarnaast streven we naar duurzaamheid in al onze processen.
• Uitstekende Klantenservice : Onze klantgerichte aanpak is een van onze belangrijkste troeven. Bij Atelier Co-Pains staan de wensen en tevredenheid van onze klanten altijd centraal. Onze medewerkers zijn goed opgeleid om deskundig advies te geven en een warme, gastvrije winkelervaring te bieden.

HET IDEALE PROFIEL VAN ONZE FRANCHISENEMER

De ideale franchise kandidaat voor Atelier Co-Pains is een gepassioneerde ondernemer met een affiniteit voor voeding en een waardering voor kwaliteit. Deze persoon heeft bij voorkeur ervaring in de voedings- of horecasector en beschikt over managementvaardigheden.

Ze zijn klantgericht, kunnen een team motiveren en aansturen, en hebben een scherp oog voor detail en hygiëne.

Verder deelt de kandidaat onze waarden van duurzaamheid en lokale betrokkenheid, en is bereid om actief deel te nemen aan de gemeenschap waarin de franchise opereert. Ten slotte heeft de ideale kandidaat een ondernemersmentaliteit met een sterk streven naar succes en groei binnen het kader van de normen en waarden van Atelier Co-Pains.
Sector Food
Sub sector Winkels in brood en banket
Land van oorsprong België
Aantal voltijdse equivalenten >2
Locatie criteria Centraal gelegen en graag met parkeermogelijkheid

Bedrijfsinformatie

Type franchise Franchise
Franchise sinds 2020
Franchise opleiding programma Een gepersonaliseerde en interne training wordt door ons voorzien voor elke nieuwe franchisenemer.
;

Financieel

Gemiddelde omzet in € €550.000
Totale investering in € €150.000 + €25.000 cash reserve
Benodigd eigen vermogen in € €30.000
Instapgeld in € €2.500 na PID overeenkomst
Royalties en andere doorlopende bijdragen 4% royalties
Marketing bijdrage 1% marketing bijdrage
Benodigd aantal m2 Minimum 250m2
Aantal Franchise vestigingen 10
;
Nieuws
Atelier Co-Pains : Nieuwe franchiseformule op Franchise.be Lees meer
;

Vestigingen Atelier Co-Pains Franchise

function downloadFile() { fetch('/umbraco/surface/franchise/DownloadFiles/37849', { method: 'GET' }) .then(response => { if (!response.ok) { throw new Error(`HTTP error! Status: ${response.status}`); } return response.text(); }).then(data => { var link = document.createElement('a'); link.href = data; link.download = "Atelier Co-Pains"; document.body.appendChild(link); link.click(); document.body.removeChild(link); }) .catch(error => { console.error('Error:', error); }); } function contactFranchiser(){ window.franchise.commit("wizard-selection", JSON.stringify({ ids: '37849', isConfirmation: false })); document.querySelector('[data-wizard]').classList.remove('d-none') }
We hebben uw goedkeuring nodig Wij houden van cookies. Deze cookies zijn nodig om uw ervaring nog persoonlijker te maken. Ze slaan geen persoonsgegevens op. Vindt u dit Ok?