ixina - Juni 2022

Apéro Boules : Petanque op z’n hipst

Een spelletje petanque terwijl je van een cocktail sipt en een bitterballetje proeft. Puur vakantiegevoel, toch? Je beleeft het sinds kort bij Apéro Boules in Hasselt. 

Apéro Boules in hartje Hasselt is de ideale mix tussen jeu de boules, een hapje en een drankje. In een grote hal werden verschillende petanquebanen ingericht en kan je samen met vrienden of familie een spelletje spelen terwijl je ondertussen van een natje en een droogje geniet.

Ervaring

“Vroeger speelden we als kind wel eens petanque. Met van die gekleurde ballen in plastiek, als we op vakantie gingen op de camping”, zegt Valerie, terwijl ze vanuit de gezellige zeteltjes van haar cocktail nipt en de verschillende banen in de hal observeert. Apéro Boules is een hal van 900 m2 aan de Blauwe Boulevard in Hasselt. Ze is trendy en urban ingericht in een groene kleur, met petanquebanen verspreid over de hal. Keep on Rolling, staat in grote letters op de muur. 

“Het was heel gezellig en we hadden echt lol. Apéro Boules is toch moeilijker dan je denkt. En niet omdat we teveel gedronken hadden, want we hebben maar één cocktail op. Maar je moet vooral een goed balgevoel hebben en goed kunnen mikken. Dat lukt niet iedereen even goed. Het is eens iets anders dan gaan poolen of bowlen. Hier maken ze petanque opnieuw hip.”

 


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis