Heytens

Ambitieuze ‘Tubize Outlet Mall’ verrijst bij Brussel

Een outletcentrum met tachtig winkels, dat verrijst momenteel in het Waals-Brabantse Tubeke, moet volgend jaar openen en anderhalf miljoen bezoekers lokken. De Franse ambities met de voormalige staalfabriek zijn niet min, maar houden ze ook steek?

80 outletwinkels

De Franse ondernemersfamilie Samson pompt liefst honderd miljoen euro in een nieuw winkelcentrum op de site van de voormalige staalfabriek Forges de Clabecq. Het complex krijgt tachtig winkels, goed voor in totaal 370 arbeidsplaatsen. Op de site komen ook 180 woningen en 6.000 m² aan recreatievoorzieningen, vernam De Tijd.

Op het dak hoort dan weer de “grootste stadsboerderij ter wereld” te komen: zo zullen shoppers straks groenten en fruit, eieren en confituur van op eigen dak kunnen kopen in het winkelcentrum. Ook lokale producenten zullen er terecht kunnen met hun koopwaar. Om de zone van elf hectare toch nog groen te houden, voorzien de initiatiefnemers de 1.100 parkeerplaatsen allemaal ondergronds.

Tubize Outlet Mall ambieert tot anderhalf miljoen bezoekers per jaar, vooral gezinnen en families. Een derde van de winkels zou al verhuurd zijn. In september 2024 moet het complex de deuren openen, al zijn er nog steeds bezorgdheden over het project: zal het slagen waar Uplace Machelen dat niet deed? Bovendien is de locatie maar moeilijk bereikbaar vanuit doelmarkt Brussel, zowel met het openbaar vervoer als met de auto.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis