Download Gratis uw Franchise startersgids

Albert Heijn komt naar centrum Dendermonde

Het schepencollege van Dendermonde heeft de aanvraag van Albert Heijn voor de opening van een supermarkt goedgekeurd. De winkel komt pal in het stadscentrum, op het gelijkvloers van het complex Mechelse Poort, en zal naar verwachting nog dit jaar de deuren openen.

Aanslepend dossier

Dat het dossier vrij lang aansleepte, had te maken met de bijzondere locatie en enkele logistieke vraagstukken, schrijft Het Laatste Nieuws. De winkel zou immers pal in het winkelcentrum komen te liggen, op de hoek van de Oude Vest en de Leopoldlaan. Dat stelde problemen voor de snelle en veilige toelevering voor de supermarkt. Er is nu beslist dat er een speciale bevoorradingszone komt op de Oude Vest.

Een andere moeilijkheid was het gebruik van de parking: er zijn tachtig bovengrondse en negentig ondergrondse parkeerplaatsen. Er is nu een akkoord gesloten, waardoor klanten van Albert Heijn de bovengrondse plaatsen zullen kunnen gebruiken tijdens het winkelen. Aan de kassa krijgen ze een ticket waarmee ze de parking weer kunnen verlaten.

Schepen van lokale economie Dieter Mannaert is opgetogen met het bereikte akkoord: "We hebben met de komst van Albert Heijn een kwalitatieve invulling voor het complex Mechelse Poort. Positief is dat er ook een goede overeenkomst over de gezamenlijke parking uit de bus gekomen is. Dit is ook belangrijk in het kader van de toekomstige ingrijpende heraanleg van de Oude Vest. Deze parking zal de eerste zijn die bezoekers van het winkelcentrum tegenkomen."

In principe zal de nieuwe supermarkt nog dit jaar de deuren openen. Albert Heijn begint in de zomer met de zoektocht naar personeel.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis