De kern van ActionCOACH: KMO-ondernemers helpen succesvolle bedrijven op te bouwen

De kern van ActionCOACH is business coaching en training voor KMO-ondernemers en hun team. KMO-eigenaren zijn meestal het aanspreekpunt en via coaching en training worden ondernemers begeleid bij het opbouwen van een succesvol bedrijf waarin ze minder hard hoeven te werken, een beter team opbouwen en betere financiële resultaten behalen.

KMO-ondernemers zijn gemiddeld heel hardwerkende mensen die hun hart en ziel in hun bedrijf leggen. Ze doen echt hun best om er een succes van te maken, maar dat kan soms tegenvallen. Het runnen van een bedrijf vereist kennis van veel verschillende aspecten. Doelen stellen, financiën, planning, marketing, verkoop, werving, leiderschap, management... allemaal noodzakelijk voor een succesvol bedrijf. ActionCOACH business coaches zijn experts op deze gebieden en kunnen ondernemers op al deze gebieden helpen. Met een bewezen, systematische aanpak gebaseerd op 30 jaar wereldwijde ervaring werken zij samen met de ondernemer aan het stapsgewijs aan het opbouwen van een bedrijf dat ook zonder de ondernemer kan werken.  ActionCOACH brengt ondernemers ook samen om van elkaar te leren in haar Membership programma en biedt ook diverse 12-weken trainingen aan voor ondernemers en medewerkers, zodat bedrijven versneld kunnen groeien.

De algemene visie van ActionCOACH is "World Abundance through Business Re-education". ActionCOACH wil de wereld verbeteren door ondernemers te leren beter te ondernemen. Een groot deel van de Belgische economie wordt gedreven door KMO's, dus hen succesvoller maken zal de economie doen groeien en een opwaartse spiraal creëren. Zoals de CEO van Google zei: "De beste beslissing je kunt nemen is om met een coach te gaan werken.". Ondernemers kunnen nooit alles weten, maar dat hoeft ook niet als ze eenmaal werken met business coaches die over deze uitgebreide kennis en ervaring beschikken.

LEESTIP >>> hands on ActionCOACHing van KMO-ondernemers

Franchisekansen in Vlaanderen: op zoek naar partners

Janine Lie-A-Kwie is master franchiser voor Nederland, Vlaanderen en het Caribisch gebied. Toen ze besloot haar kennis en ervaring ten dienste te stellen van ondernemers, ontdekte ze ActionCOACH en alle voordelen die het biedt. Sindsdien heeft ze het concept ontwikkeld op de Caribische eilanden, in Nederland en nu ook in Vlaanderen.

Om ook Vlaanderen te helpen is Janine op zoek naar 13 partners die op termijn voor een landelijke dekking in Vlaanderen kunnen zorgen. Momenteel zijn er al drie partners actief, wat betekent dat er franchisekandidaten worden gezocht. In eerste instantie is het heel belangrijk dat je als franchisenemer de passie hebt om andere ondernemers te helpen. Een ActionCOACH -franchisenemer moet iemand zijn die echt van ondernemen houdt, die graag met een KMO werkt en die anderen echt wil helpen om beter te worden.

Daarnaast moet je als ActionCOACH franchisenemer natuurlijk een echte business specialist worden, dus wordt er uiteraard gezocht naar kandidaten die een uitgebreide business ervaring hebben en in hun carrière verschillende facetten van het bedrijfsleven hebben gezien of meegemaakt. Er zijn eigenlijk twee profielen van franchisenemers die verschillende achtergronden hebben. Enerzijds zijn er kandidaten die in grote bedrijven werken en een succesvolle carrière op hoog niveau hebben gehad. Zij hebben vaak al leidinggegeven en veel ervaring opgedaan. Zij willen dan hun kennis en ervaring gebruiken om ondernemer te worden en anderen te helpen. Anderzijds zijn er kandidaten die al zeer betrokken zijn bij het ondernemerschap. Zij zijn bijvoorbeeld zelf ondernemer geweest en hebben al een bedrijf gestart, soms vlotjes, soms met vallen en opstaan. Ze beseffen dat ze er goed in zijn en dat er veel mogelijkheden zijn om andere ondernemers te helpen en willen hier op een professionele manier een bedrijf in opbouwen

Franchisenemer worden is eigenlijk heel eenvoudig. Het begint met je aanmelden bij ActionCOACH. Dan volgt er een stapsgewijs proces van informatieuitwisseling waarbij er van beide kanten gekeken wordt of er een goede match is. ActionCOACH informeert kandidaat-franchisenemers over het businessmodel en wat je als ActionCOACH -franchisenemer kunt bieden. Denk hierbij aan individuele coaching, allerlei coachingstrajecten, workshops en trainingen. Zo ontstaat een interessant businessmodel voor de franchisenemers dankzij de vele tools en ondersteuning die hen ter beschikking staan. Na de eerste gesprekken wordt een ontdekkingsdag op kantoor georganiseerd en zijn gesprekken met bestaande franchisenemers mogelijk.

Ondersteuning en voordelen voor ActionCOACH franchisenemers

Als franchiseformule in de zakelijke dienstverlening is het intellectuele eigendom van ActionCOACH uiteraard zeer uitgebreid. Er is een opleiding voor nieuwe partners, een systematisch coaching- en trainingsmodel, evenals marketing-, verkoop- en managementtraining. Zodra de franchisenemer bij ActionCOACH aan de slag gaat, wordt hij of zij uiteraard voortdurend ondersteund door het regionale en internationale hoofdkantoor. Ook ontstaat er een hecht netwerk tussen de franchisenemers, worden er regelmatig online bijeenkomsten georganiseerd om kennis te delen en werken de franchisenemers samen bij de organisatie van evenementen. Daarnaast heeft elke franchisenemer toegang tot de ActionCOACH online omgeving, waar alle tools, trainingsvideo's (voor intern en extern gebruik), trainingsprogramma's, webinars, etc. beschikbaar zijn. Franchisenemers kunnen dus ten volle profiteren van dit grote internationale netwerk.

Landelijke dekking en klantenwerving

ActionCOACH werkt het best wanneer de franchisenemer dicht bij de ondernemer staat. Daarom wil ActionCOACH ook in Vlaanderen een landelijke dekking hebben. Elke franchisenemer krijgt om die reden een gebied rond zijn of haar vestiging toegewezen. De ondernemers in dit gebied zijn de belangrijkste bron van klanten voor de franchisenemer. De franchisenemer vindt zijn of haar klanten via verschillende strategieën en tools die ActionCOACH aanbeveelt.

"Aarzel niet om contact op te nemen!" vult Janine, master franchiser, aan. "Vaak zijn mensen terughoudend, maar door contact op te nemen kun je het concept beter leren kennen en zien dat business coaching een zeer interessante franchiseformule in een groeimarkt is. Laat je dus verrassen door wat er allemaal mogelijk is."
Nieuws
depositphotos_21132731_m 2015.jpg
Voor welke aspecten kan u best expertise gebruiken bij het starten van uw franchise zaak Lees meer
depositphotos_21132731_m 2015.jpg
Is het nu een geschikt moment om te ondernemen met een franchise concept Lees meer
Heytens wint Zilveren Award voor Beste Klantentevredenheid 2024 Lees meer
Franchisering jaagt frisse wind door assortiment Delhaize Lees meer
Valenta viert 10 jaar succes en kijkt naar de toekomst! Lees meer
Franchisenemer worden bij Cavavin: een unieke kans in de wijn- en gedistilleerde drankensector Lees meer

5 Goede redenen om lid te worden

Word Lid

Ruimste aanbod

Persoonlijke matching

Direct contact

Gratis advies

Franchise Academy

We hebben uw goedkeuring nodig Wij houden van cookies. Deze cookies zijn nodig om uw ervaring nog persoonlijker te maken. Ze slaan geen persoonsgegevens op. Vindt u dit Ok?