Eerste stap in de franchisewereld

Na verschillende carrièreswitches was Tarik op zoek naar iets om te ondernemen. Via Franchise.be kwam hij in contact met de franchisewereld. Hij ging met verschillende partijen aan tafel zitten en Domino's Pizza bleek voor Tarik het interessantst. Al snel begonnen de gesprekken en openden hij en zijn broer Hassan in 2017 hun eerste Domino's Pizza franchisewinkel.

Multi-franchisenemer

Toen Tarik de franchisewereld betrad, was zijn aanvankelijke doel om één winkel te openen. In zijn eerste winkel in Bilzen besteedde hij veel tijd om de nodige ervaring op te doen en om ervoor te zorgen dat alles goed werkte. Op een gegeven moment werd het echter duidelijk dat de zaken vlot verliepen. Het idee van een tweede franchisewinkel ontstond dus al snel. Dit was natuurlijk weer een uitdaging, en Tarik en Hassan moesten van alles voor elkaar krijgen. In 2019 openden de broers hun tweede Domino's Pizza-vestiging in Lommel.

Vanaf de tweede franchisewinkel ging alles ook in de tweede versnelling. De derde winkel was nog een uitdaging, maar de broers beseften al snel wat echt belangrijk was bij het openen van een nieuw filiaal: de mensen. Met geweldige mensen om zich heen zijn ze altijd in staat geweest om te blijven groeien. Tarik is duidelijk: "Als ik deze mensen niet om me heen had, had ik deze groei nooit kunnen waarmaken. Dan zouden we nog steeds één winkel hebben."

Uiteraard stoppen de broers hier niet. Ook in 2023 staan er nog uitbreidingen gepland. In het eerste halfjaar openen er nog twee filialen. Hierna is het afwachten. “Je kan pas verder doorgroeien als je de mensen rondom je hebt.” vertelt Tarik. Door een omgeving te creëren met loyale en betrouwbare mensen zal verdere groei zeker mogelijk zijn, maar dat kost natuurlijk tijd.

LEESTIP >>> Nermin, franchisenemer Domino's : "Als je zo hard mogelijk werkt, worden dromen werkelijkheid. Ik ben daar het levende bewijs van!"

Alle steun die je nodig hebt

Ondersteunt Domino's Pizza franchisenemers? "Het is heel simpel: Domino's Pizza biedt alle ondersteuning die je nodig hebt, op alle vlakken", zegt Tarik.

Alvorens hun winkel te openen, krijgen potentiële franchisenemers een opleiding bij Domino's Pizza zelf. Daarbij bestaat de mogelijkheid om de opleiding voort te zetten totdat de winkel opengaat. Als gedreven ondernemer besloot Tarik dit te doen. Door aanwezig te zijn in andere winkels kon hij veel verschillende situaties meemaken en ervaringen opdoen. Dit leerde hem om te gaan met mogelijke situaties en problemen op te lossen. Toen zijn eerste winkel opende, werd hij de eerste weken ondersteund door mensen van Domino's Pizza. Daarbij werd gekeken naar de manier van zakendoen en naar het personeel en hoe zij het best konden worden opgeleid.

Voor Tarik is het helder: "Er is maar één manier om te groeien in de franchisewereld: volg de richtlijnen van de franchiseformule. Domino's Pizza heeft een formule die overal ter wereld werkt. Dankzij deze formule is het bedrijf internationaal en nationaal enorm gegroeid en nu zeer succesvol. Ze plannen ook een grote uitbreiding in de komende jaren. Naar mijn mening is het dus heel belangrijk om als franchisenemer in het concept te geloven en hun richtlijnen te volgen. Dankzij deze formule hebben we zelf ook acht winkels kunnen openen."

Zelfs na acht openingen is de steun van Domino's Pizza er nog steeds. Elk kwartaal dienen Tarik en Hassan hun cijfers in en krijgen ze advies. Er wordt gekeken naar de cijfers, mogelijke problemen en vooral naar oplossingen. Winkels die moeilijkheden ondervinden, kunnen ook altijd om extra hulp vragen. Natuurlijk moet de franchisenemer ook openstaan voor deze hulp, zodat de aangestelde experts hen verder kunnen helpen.

"Kortom, Domino's Pizza is een unieke kans", besluit Tarik, "Het is een groot en groeiend bedrijf. Tegen 2030 willen ze het aantal winkels verdubbelen, wat neerkomt op 40.000 winkels wereldwijd, waarvan 270 in België. Voor mij is er geen twijfel mogelijk: een franchiseformule die zichzelf in zeven jaar zoveel ziet groeien is een geweldige kans!”
Nieuws
depositphotos_21132731_m 2015.jpg
Voor welke aspecten kan u best expertise gebruiken bij het starten van uw franchise zaak Lees meer
depositphotos_21132731_m 2015.jpg
Is het nu een geschikt moment om te ondernemen met een franchise concept Lees meer
Belchicken sluit partnerschap met RSC Anderlecht Voetbalclub Lees meer
Heytens wint Zilveren Award voor Beste Klantentevredenheid 2024 Lees meer
Franchisering jaagt frisse wind door assortiment Delhaize Lees meer
Valenta viert 10 jaar succes en kijkt naar de toekomst! Lees meer

5 Goede redenen om lid te worden

Word Lid

Ruimste aanbod

Persoonlijke matching

Direct contact

Gratis advies

Franchise Academy

We hebben uw goedkeuring nodig Wij houden van cookies. Deze cookies zijn nodig om uw ervaring nog persoonlijker te maken. Ze slaan geen persoonsgegevens op. Vindt u dit Ok?