Cavavin - April

Zuid-Afrikaans bedrijf neemt 90% van New Look over

Tot nu toe was New Look in handen van de investeringsfondsen Apax en Permira. Zij verkopen nu hun aandeel aan Brait voor een bedrag van 1,1 miljard euro. De overige 10% blijft in handen van de familie van oprichter Tom Singh en andere leden van het management.

Bepaalde analisten stellen dat Apax en Permira op zoek waren naar een overnemer omdat New Look 1,4 miljard euro aan schulden geeft. In 2010 hadden ze nog het plan om het merk naar de beurs te brengen, maar dat gebeurde nooit.

De nieuwe eigenaar Brait wil zich concentreren op vijf strategische markten: Polen, Frankrijk, China, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Momenteel heeft New Look nog 800 vestigingen in 21 landen.

Brait-eigenaar Christo Wiese is de op twee na rijkste Zuid-Afrikaan met een vermogen van 7 miljard dollar. Voor hij zijn eigen winkel Shoprite begon was hij jurist. Shoprite is nu de grootste voedingsmiddelenketen in Afrika met vestigingen in 15 landen. Verder heeft Wiese geïnvesteerd in Premier Foods, een van de grootste voedselproducenten in Zuid-Afrika.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis