Volg hier uw Gratis Webinar naar Franchise ondernemer

Zomersolden uitgeregend: helft winkeliers omzetdaling tegenover zomersolden 2010

De zomerkoopjes startten op 1 juli goed maar relatief rustig. De start was traditiegetrouw geen overrompeling; de aankopen tijdens de zomerkoopjesperiode worden altijd sterker gespreid dan tijdens de wintersolden. Halfweg de soldenperiode daalde de verkoop. Zelfstandige modewinkeliers stapten daarom al vroeger dan normaal over naar een tweede afprijzing, met kortingen rond de 50%. De mindere verkoop is volgens de ondervraagde ondernemers vooral te wijten aan het minder goede weer. "Daardoor bleven de klanten sneller thuis en was de aandrang om nog zomerse kleding aan te kopen kleiner," zegt Luc Ardies, directeur UNIZO-Winkelraad.
Helft winkeliers kent omzetdaling t.o.v zomersolden 2010
De helft van de ondervraagde zelfstandige modewinkeliers deed de voorbije zomerkoopjesperiode slechtere zaken dan tijdens de vorige zomerkoopjesperiode. Daarnaast realiseerde 30% van de modewinkeliers deze zomersolden wel dezelfde omzet als vorig jaar, de overige 20% spreekt over een stijging in vergelijking met vorig jaar. Zij die beter verkochten, haalden gemiddeld een omzetstijging van 16%. De winkeliers met een omzetdaling, verloren 10% ten opzichte van vorig jaar. Vooral de lingerie deed het slecht. Het koude weer en de overvloedige regen worden als hoofdoorzaak voor de slechte verkoop bestempeld. Vooral de typische kledingstukken die gekocht worden in functie van de zomervakantie bleven dit jaar liggen.
Verwachtingen winterseizoen
Dertig procent van de zelfstandige modewinkeliers zegt met vertrouwen het komend winterseizoen tegemoet te zien. Iets meer dan de helft verwacht dezelfde omzet. Vooral in de lingeriesector is er een positieve verwachting voor het komende seizoen. UNIZO en de MODE UNIE herhalen grote voorstander te blijven van de bestaande soldenwet en die met alle middelen te zullen blijven verdedigen. De grote meerderheid van de zelfstandige modewinkeliers blijft er immers achter staan.
Bron : Unizo

Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis