Registreren

Zo concreet zijn de plannen van Jumbo: 30 panden in 2019

Speculatie
“In ons meerjarenplan is de optie voorzien dat we de Belgische markt betreden. Laat me zeggen dat we het zeker niet uitsluiten, maar we zetten de eerstkomende jaren geen concrete stappen”, zo verklaarde Jumbo-topman Ton van Veen eerder deze week aan de pers. “België is nu niet aan de orde,” bevestigde ook een woordvoerder op het Jumbo hoofdkantoor.

Dat blijkt echter niet de volledige waarheid: vastgoedmakelaars bevestigen off the record dat ze opdracht hebben gekregen om op zoek te gaan naar geschikte winkelpanden voor Jumbo in België. De doelstelling zou concreet liggen op een dertigtal panden tegen eind 2019. Dat is dus erg snel en erg ambitieus. Misschien speculeert de keten op het mogelijke (maar lang niet zekere) verdwijnen van Albert Heijn op de Belgische markt, die in theorie ruimte zou kunnen creëren voor een andere Nederlandse speler. De beslissing hierover neemt Ahold Delhaize zoals bekend in 2019.

 

Niet de goedkoopste

Is die redenering realistisch? De Belgische markt is immers vandaag al overbezet. Sinds kort neemt het aantal supermarkten weer toe, bleek uit de Nielsen-cijfers. Waarnemers spreken van een verdringingsmarkt, dus moet een nieuwe speler met een écht onderscheidende propositie komen om een plek te veroveren. Zouden dat de fameuze Nederlandse prijzen kunnen zijn? Net als Colruyt geeft Jumbo zijn klanten een laagsteprijsgarantie (maar in tegenstelling tot Colruyt geldt die niet voor tijdelijke promoties). Kranten van Mediahuis gingen alvast even na of de retailer wel echt zo goedkoop is.

 

           Bron : Retail Detail


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis